Calendarul finalizării investiţiilor aflate în lucru în Iaşi. "Sperăm că vom începe probele funcţionale pentru tramvaie"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Calendarul finalizării investiţiilor aflate în lucru în Iaşi. "Sperăm că vom începe probele funcţionale pentru tramvaie"

GALERIE
investitii, santier iasi
  • investitii, santier iasi
- +

Marile şantiere care afectează traficul din oraş, menite însă să îmbunătăţească transportul urban, încep să se finalizeze. Primul care se va închide va fi cel de pe strada Pădurii, între intersecţia cu strada Elena Doamna (Cinci Drumuri) şi capătul din strada Tătăraşi, respectiv intersecţia cu străzile Călăraşi şi Nicoriţă

 "Sperăm că în luna septembrie vom începe probele funcţionale pentru tramvaie", a spus primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă. Tot în acest an va fi încheiată modernizarea liniei de tramvai între intersecţia cu bd. Metalurgiei şi Rondul Ţuţora. În ceea ce priveşte calea de rulare de la Piaţa Doi Băieţi până în Dancu, se montează liniile de tramvai şi "până la sfârşitul lunii martie, anul viitor, vom intra în probe funcţionale".

Chirica a amintit că a fost finalizat şi proiectul tehnic pentru înlocuirea liniei de la limita municipiului Iaşi până la Rondul Dancu, un segment de câteva sute de metri aflat pe teritoriul administrativ al comunei Holboca. Banii ar putea să vină de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, a mai spus primarul, precizând că suma necesară este de aproximativ 5,6 milioane de lei. În ce priveşte şantierele de restaurare a mai multor obiective din Iaşi, "spre sfârşitul lunii iulie declanşăm procedura de recepţie pentru Palatul Braunstein", Mănăstirea Frumoasa va fi gata în noiembrie, la Muzeul de Istorie Naturală se lucrează acum în interior, iar restaurarea va fi gata în iunie 2022. Anul viitor în septembrie va fi recepţionată şi Baia Turcească.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.