Calvarul rutier din Bucium: ce soluţii studiază Primăria?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Calvarul rutier din Bucium: ce soluţii studiază Primăria?

GALERIE
bucium
  • bucium
- +

Consilierii locali s-au reunit ieri într-o nouă şedinţă maraton care s-a desfăşurat pe parcursul a aproape cinci ore. Astfel de şedinţe au devenit deja o obişnuinţă a actualului mandat, chiar dacă pe ordinea zi nu sunt foarte multe proiecte de hotărâre. Cel mai dezbătut: soluţiile pentru traficul din Bucium.

La şedinţa de ieri au fost adoptate circa 30 de hotărâri. Reabilitarea pasajului Soco­la a fost unul dintre cele mai dezbătute proiecte, în condiţiile în care părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte soluţiile alese de Primărie pentru îmbunătăţirea circulaţiei în zonă.

Potrivit primarului Mihai Chirica, în zona Bucium sunt în pregătire mai multe proiecte complementare cu reabilitarea pasajului astfel încât să fie fluidizat traficul: modernizarea şos. Bucium, reabilitarea reţelelor subterane şi extinderea sistemului de termoficare, alternativa de drum cu o subtraversare a căii ferate şi două traversări peste pârâul Vămăşoaia şi găsirea unei soluţii tehnice de subtraversare de pe str. Cronicar Mustea.

„(Pe Mustea, n.r.) avem nevoie de acceptul CFR la nivel naţional pentru a putea demola o clădire şi să gândim un pasaj subteran care va ieşi în intersecţia dintre Manta Roşie şi str. Grăniceri“, a spus primarul, în plenul CL.

În ceea ce priveşte reabilitarea pasajului Socola, o investiţie evaluată la 38 milioane lei, edilul a precizat că chiar dacă acesta ar fi extins, tot nu s-ar rezolva problema traficului din Bucium.

„Ne-am duce într-o gâtuitură; ideea e de a împărţi fluxurile de circulaţie şi pe alte căi, astfel încât să evităm ca toată lumea să ajungă pe pasaj, prin celelalte proiecte propuse“, a mai spus Chirica.

De cealaltă parte, consilierii USRPLUS au adus unele critici proiectului de reabilitare, declaraţii în acest sens fiind făcute de Iulian Nicolau, care a citit în plen şi un punct de vedere exprimat public de Adrian Covăsnianu (USR), secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

„Considerăm că se încearcă înghesuirea tuturor modurilor de transport şi mobilitate urbană pe un pasaj suprateran fix. Amestecarea fluxurilor de circulaţie pietonală cu cele ciclabile pe aceeaşi platformă (cazul de faţă pe acelaşi trotuar!) constituie un factor disfuncţional grav“, a spus Nicolau în plen.

Consilierii USRPLUS au solicitat o dezbatere mai largă în jurul soluţiilor de trafic pentru zona Bucium - Poitiers. Proiectul pentru modernizarea pasajului Socola a fost adoptat în forma propusă de executiv, cu precizarea că era vorba doar despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei: urmează de văzut în ce măsură Primăria va putea finanţa lucră­rile în viitor.

Alte hotărâri aprobate de ple­nul CL au vizat acordarea unor titluri de ce­tăţean de onoare, o rectificare bugetară, pornirea investiţiei pentru modernizarea carosabilului aferent str. Aurel Vlaicu, în­cheierea unor acorduri şi parteneriate cu di­verse entităţi pentru organizarea de eve­ni­mente şi undă verde pentru câteva planuri urbanistice zonale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.