Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Calvarul șoferilor din Bucium în mâna a 8 muncitori. Firma Conest, somată să mobilizeze mai mulți oameni

GALERIE
santier, bucium
  • santier, bucium
- +

Consilierul local Răzvan Timofciuc a făcut un apel public către Conest să mobilizeze mai mulți muncitori pe șantierul din Bucium, astfel încât lucrările de extindere la rețeaua de termoficare să fie finalizate într-un timp cât mai scurt.

Potrivit consilierului local, marți, la ora 13.00, pe șantier erau doar 8 muncitori și 6 utilaje. „Pe șantierul din Bucium unde au loc lucrările la extinderea sistemului centralizat de termoficare în zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium astăzi, la ora 13.00, nu erau mai mult de 8 muncitori și 6 utilaje. Și încă este una dintre zilele cu agitație pe șantier, m-au asigurat locuitorii din zonă. Este mult prea puțin pentru o lucrare cu o valoare totală de peste 22,4 milioane lei!”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.Conest este implicată în numeroase proiecte publice și private la Iași: câștigă contracte pe bandă rulantă cu Primăria Iași și construiește ansambluri rezidențiale. În spațiul public, compania a fost criticată din cauza termenelor mari de execuție la unele lucrări.

„Fac un apel public la S.C. CONEST S.A., liderul asocierii care a câștigat licitația de lucrări: ați primit mult de la comunitatea ieșeană, practic v-ați dezvoltat o dată cu orașul! Va rog public, în calitate de consilier local și reprezentant și al ieșenilor din Bucium: cruțați la maximum calvarul prin care trec mii de ieșeni zi de zi. Mobilizați muncitori și utilaje ca pe șantier sa se lucreze la capacitate maximă pentru ca, măcar până la începerea școlii, lucrările sa fie gata!”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

Reactia Conest: „Ne pasă de miile de ieșeni blocați în traficul din Bucium și vom finaliza lucrările la timp!“

Ne propunem ca până la data de 11 septembrie 2021 să finalizam tronsonul din carosabil care afectează zona Bucium. Conest și-a respectat fiecare promisiune făcută ieșenilor. Am finalizat multe lucrări publice înainte de termen și la standarde europene indiferent de costuri.

Am urmărit cu atenție disconfortul creat prin introducerea unor restricții de circulație în zonă, am citit mesajele ieșenilor și am preluat apelul consilierului local Alianța USR PLUS, Răzvan Timofciuc, unul dintre cei mai activi consilieri locali pe problemele orașului în spațiul public.

Proiectul este unul de impact pentru că Spitalul de Psihiatrie „Socola” și blocurile ANL din Bucium trebuiau racordate la sistemul centralizat de furnizare agent termic. Am preconizat că prin lucrările pe care tocmai am început sa le executăm, vom aduce disconfort riveranilor și celor care tranzitează zona Bucium.

Ne-am mobilizat pentru ca timpul de execuție sa fie cât mai scurt și totodată să respectam și condițiile impuse de Politia Rutieră în avizul emis.

Din păcate, am fost nevoiți sa lucram în carosabil deoarece alte potențiale zone de lucru (trotuar, spațiu între carosabil și trotuar) sunt deja ocupate de multe alte utilități funcționale. Lucrăm la tronsonul rețelei termice primare, de cca 760 metri liniari, de la Spitalul „Socola” și până la strada 3 Fântâni.

Jurnal de șantier Bucium, marți 18 august

1. TRONSON T05 – lungime tronson 220 metri liniari - cuprins între Spitalul Socola și Hotel Bellaria.

Pe acest tronson activează la aceasta oră următoarele resurse: 11 muncitori, deserventi utilaje - 3, excavator 9T -1 buc., buldoexcavator - 1 buc., camioane 5T – 1 buc.

Astăzi s-au finalizat în totalitate lucrările de săpătură șanț pentru montaj conducte și lucrăm cu prioritate la montajul conductelor.

2. TROSO T04 - în lungime de 325 metri liniari - cuprins între Hotel Bellaria și intersecția cu str. Vișani.

Pe acest tronson activează la aceasta oră următoarele resurse: 13 muncitori, deserventi utilaje - 4, buldoexcavatoare - 2 buc., camioane 8X4 – 2 buc.

Astăzi s-au săpat aproximativ 40 metri liniari șanț și s-a montat 196 metri liniari țeavă (aproximativ 100 metri liniari traseu).

3. TRONSON T03 – în lungime de 215 metri liniari – cuprins între intersecția cu Str. Vișani și Hotel Pleiada.

Pe acest tronson activează la aceasta oră următoarele resurse: 12 muncitori, deseventi utilaje - 5, buldoexcavatoare -3 buc., camion 8X4 - 1 buc., camionetă 3T.

Astăzi s-au finalizat lucrările de montaj conducte pe aproximativ 100 metri liniari de de traseu (conducte sudate) și s-au săpat aproximativ 50 de metri liniari de șanț cu evacuarea completa a pământului.

Lucrările din Bucium sunt supravegheate de un șef de șantier, trei ingineri și doi maiștri.

Vă asigurăm că lucrăm sub presiunea disconfortului pe care îl vedem zi de zi. Noi și familiile noastre trecem prin același calvar al zecilor de minute petrecute în trafic în zona Bucium. Trebuie să respectăm procedurile tehnice pentru a asigura calitatea lucrărilor și vom răspunde, ca întotdeauna pozitiv, apelurilor lansate de comunitate.

Vom publica un jurnal al efectivelor de muncitori alocate proiectului din Bucium și vă vom ține la curent cu lucrările efectuate.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim! Pentru susținere, dar mai ales pentru critici!

Mai mut, pe apix.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri