Comunicat de Presă

Cambridge, în premieră la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași

vineri, 07 februarie 2020, 14:47
2 MIN

Joi, 6 februarie a.c., la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași a avut loc festivitatea de premiere a celor 12 elevi care au promovat prima sesiune de examene Cambridge organizată în unitatea de învăţământ. Testarea B1 Preliminary for Schools, desfășurată pe 23 noiembrie 2019, a marcat o premieră, „Gheorghe Asachi” devenind astfel primul colegiu tehnic ieșean care a organizat o sesiune de examene Cambridge în parteneriat cu Twinkle Star Exam Centre − Centru Acreditat de Examene Cambridge. Cei 12 premianți au obținut această performanță bucurându-se de sprijinul profesorilor prof. Alexandra Radu și prof. Irina Brînză și de susținerea directorului colegiului, prof. dr. Carmen Botez. 

„Ne bucurăm că anul acesta am deschis oportunitățile generate de examenele Cambridge și școlilor cu profil tehnologic și vocațional din Iași! Interacțiunile cu elevii ne-au motivat să venim alături de ei, chiar în instituțiile în care aceștia învață. Am fost primiți de fiecare dată cu multă căldură și cu dorință de performanță, lucru dovedit și de primele diplome Cambridge pe care le-am acordat săptămâna aceasta. Susținem toți profesorii care doresc certificarea cunoștințelor elevilor, aceasta fiind și misiunea centrului nostru”, a declarat Ruxandra-Silvia Rață Bucevschi, fondatoarea Twinkle Star Exam Centre.

Următorul examen B1 Preliminary for Schools organizat la Colegiul „Gheorghe Asachi” va avea loc pe 16 mai a.c., în vederea echivalării probei de Bacalaureat la Limba Engleză, cu posibilitatea înscrierii elevilor până pe 20 martie a.c. 

În cursul anului școlar curent, Twinkle Star Exam Centre organizează încă trei sesiuni de examene B1 Preliminary for Schools (PET for Schools) în diferite școli ieșene cu profil tehnologic și vocațional: pe 9 mai a.c., la Colegiul Economic Administrativ, iar pe 23 mai a.c., la Liceul Tehnologic Economic de Turism și la Liceul Tehnologic „Petru Poni”.

În urma promovării acestui examen Cambridge, elevii primesc un certificat recunoscut internațional, la nivelul B1 în Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine. Certificatul echivalează Bacalaureatul la Limba Engleză, atestă un nivel intermediar de cunoștințe lingvistice și crește numărul de opțiuni pe piața muncii și de studiu din țară și din străinătate.

„Este de bun augur interesul tot mai larg de care se bucură această formă de atestare a cunoştinţelor de limba engleză, cu atât mai mult cu cât, în premieră, examenul a fost organizat într-o unitate de învăţământ liceal cu profil tehnologic. Participarea elevilor ieşeni la examenele Cambridge de certificare a competenţelor lingvistice probează, astfel, capacitatea unităţilor de învăţământ de a furniza servicii educaţionale la cele mai înalte standarde şi de a facilita, astfel, accesul elevilor în învăţământul superior şi pe piaţa forţei de muncă. Fireşte, stimularea interesului pentru participarea la examenele internaţionale de certificare a competenţelor de comunicare în limba modernă este condiţionată şi de activitatea locală a instituţiilor care oferă servicii în acest domeniu. În acest sens, apreciem implicarea Twinkle Star în organizarea examenelor Cambridge, dar şi sprijinul profesionist pe care centrul de examinare îl acordă şcolilor din judeţul Iaşi”, a declarat prof. Irina Prodan, inspector şcolar pentru limbi moderne în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Iaşi.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii