anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Comunicat de presă

Camelia GAVRILĂ: „Iașul are nevoie de un Primar apropiat și dăruit oamenilor!” (P)

GALERIE
gavrila
  • gavrila
- +

Încă de când am câștigat mandatul de deputat în anul 2016 am considerat că este necesar ca proiectele legislative susținute să vizeze direct îmbunătățirea vieții cetățenilor, preocupările și aspirațiile acestora, completarea unor politici publice în spiritul eficienței, al relevanței și al utilității.

Am reușit astfel să susțin proiecte importante de dezvoltare a învățământului românesc, a infrastructurii educaționale, realizarea unor programe de formare profesională de succes prin învățământul dual, oportunități pentru tineri prin  legea internshipului, cât și prin concretizarea unor măsuri sociale, economice, salariale, cu implicații pentru evoluția țării, pentru modernizarea acesteia, pentru bunăstarea cetățenilor.

Astăzi îmi asum public un nou proiect: corectarea și remedierea unei grave distanțări produse de actuala administrație între cetățenii Iașului și Palatul Roznovanu, redând astfel ieșenilor, cetățenilor,  Primăria Iași!

Cu siguranța experienței și acompetenței manageriale dovedite deja, cu dorința de a îndeplini acest deziderat, purtând în suflet atașamentul și afecțiunea  mea profundă pentru orașul nostru, din respect deplin și prețuire  pentru comunitatea în care m-am născut și m-am format, dar și cu responsabilitate pentru viitorul acesteia, voi parcurge la pas cartierele Iașului,  pentru a mă întâlni cu cetățenii și pentru a așeza temeiurile unui dialog și ale unui parteneriat adevărat ce va caracteriza, după luna septembrie a acestui an, relația  dintre administrație și ieșeni.

Consider că, prin schimbul de idei și opinii, prin valoarea unui dialog sincer, cu gândul că avem nevoie de  transparență decizională, întâlnirile din cartiere pot fi în aceeași măsură un inventar concret și onest de probleme, dificultăți identificate de cetățeni, dar și comunicare a soluțiilor și  a viziunii  mele pentru dezvoltarea orașului și pentru cerințele lor. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii, urgențele, nemulțumirile, cele mai viabile soluții de rezolvare a problemelor cu care se confruntă  ieșenii trebuie să urmeze parcursul normal de la idee la proiect și să se concretizeze  în politici publice odată cu schimbarea actualului edil din funcție.

Lista problemelor și a urgențelor Iașului este amplă și diversă, iar implicarea Primăriei Iași a fost în întârziere mereu, chiar invers proporțională față de presiunea publică: trafic sufocant, dezvoltare urbană haotică, transport public parțial eficient și încă nemodernizat, lipsa acută a locurilor de parcare, infrastructură rutieră depășită de numărul de mașini,  probleme de mediu,  creșe și grădinițe cu număr insuficient  de locuri sau depărtate de unele zone cu locuințe numeroase, reabilitare și modernizare a unor școli, licee, internate, săli de sport, etc. În general sunt semnalate în contextul sondajelor de opinie și nemulțumiri legate de locurile de joacă insuficiente ca număr, unele neîntreținute și cu dotări învechite; nevoia de mici parcuri în cartiere, între blocuri, copaci netoaletați și vegetație neîntreținută, case și clădiri cu un aspect neîngrijit, într-o stare severă de degradare, construcții provizorii realizate fără autorizații, lipsa unor centre suport pentru copil și familie în cartiere cu populație vulnerabilă etc.

Ignorarea acestui cumul de probleme, indiferența, evoluții urbanistice discutabile sau comportamente administrative ineficiente, chiar nedemne de un oraș semnificativ, polivalent, cultural și educațional, capitală istorică a României, toate aceste aspecte au fost perpetuate de actualul primar al municipiului Iași și de parte a echipei sale, primar ce și-a pierdut reperele de lider al unei comunități, prins în mrejele unor interese obscure care au condamnat Iașul la inexistența unor proiecte urbane majore, la stagnare economică, izolare și devalorizare administrativă.

Iașul nu este al primarului!

Iașul este al fiecărui cetățean care, prin muncă, implicare și responsabilitate, consolidează și îmbogățește  prezentul și viitorul comunității, tocmai de aceea Iașul are nevoie de un Primar  apropiat oamenilor!

Drumul spre dezvoltare economică,  educațională și socială nu se poate parcurge alături de un edil al ipotezelor, al proiectelor iluzorii, al „machetelor” care substituie realitatea concretă! Calea spre o comunitate europeană trebuie pavată cu decizii democratice, cu proiecte de anvergură, cu receptivitate față de dorințele și aspirațiile oamenilor, cu investiții fundamentate de nevoile concrete ale cetățenilor, nu doar cu o estetică de suprafață, curonduri de flori, rulouri de gazon și borduri!

Matrice a istoriei poporului român,centru al culturii, al spiritualității și educației naționale, izvor de creativitate, artăși credință, loc de întâlnire a ideilor inovatoare și vibrante venite  din rândul generațiilor tinere sau mature care își scriu povestea parcursului profesional și uman în mijlocul cetății noastre, municipiul Iași are nevoie astăzi de un primar devotat acestei demnități nobile, integru profesional și moral, cu viziune și deschidere spre calea europeană a dezvoltării, de un primar ancorat în realitățile comunității pe care o reprezintă, capabil să identifice nevoile și problemele cetățenilor care l-au învestit cu încredere și să susțină dezvoltarea unui oraș inteligent, modern, european.


Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.