Camelia Gavrilă - Candidatura: Argumente, gânduri, opinii la început de campanie (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

COMUNICAT DE PRESA

Camelia Gavrilă - Candidatura: Argumente, gânduri, opinii la început de campanie (P)

GALERIE
Gavrila1
  • Gavrila1
- +

 Candidez din partea Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Iași. 

Istoria nobilă, frumusețea și spiritualitatea orașului Iași, așteptarea zadarnică a unor mari proiecte mereu amânate, valențele culturale, istorice și educaționale au reprezentat motive esențiale pentru a accepta provocarea unei noi ipostaze și a unui traseu politic și administrativ. Poarta  principală  de acces spre Uniunea Europeană, oraș situat strategic și simbolic la granița de est a țării, municipiul Iași trebuie să îndeplinească anumite standarde specifice modernității și dimensiunii europene, dincolo de proiecte mărunte, de viziuni limitate, de un sistem de management administrativ  bazat pe clientelism, abordări mediocre  și interese obscure.

Într-o perioadă dificilă, cu multe provocări de natură medicală, administrativă, economică, am decis să candidez pentru  a oferi cetățenilor SIGURANȚA unui proiect politic modern și creativ, perspectiva nivelului profesionist de implicare, dar și siguranța unei comunități dezvoltate, care înseamnă servicii publice de calitate, instituții medicale de nivel ridicat, evoluție economică în ritm ascendent, certitudinea unui Iași al culturii și educației valorizate deplin, conturarea treptată a unui oraș cu o infrastructură rutieră modernă, un spațiu urban complex și polivalent, capabil să-și valorifice, în egală măsură, potențialul turistic și economic.

În viziunea mea Iașul trebuie să devină centrul educațional, cultural și medical de referință al României, asigurându-se calitatea instituțiilor respective, efervescența intelectuală, anvergura cercetării științifice, valorificarea unei resurse umane cu pregătire înaltă, sprijinul unei administrații social-democrate implicate.

Decizia de a candida a fost și rezultatul votului de încredere oferit de cetățeni prin sondajele de opinie efectuate, aceștia au exprimat păreri favorabile, intenții de susținere, apreciere pentru cariera profesională și politică, menționând că doresc un reprezentant integru, profesionist și orientat, cu preocupare și empatie, spre nevoile și aspirațiile lor. Analizele sociologice, rezultatele sondajelor, ideile desprinse din focus grupuri, dar și votul intern  din Biroul Permanent Județean al Partidului Social Democrat – Filiala Iași mă onorează și mă responsabilizează în acest demers dificil.

Valoarea reperelor ieșene amintite este dublată de activitatea mea profesională, dedicată în totalitate serviciului public, educației în județul Iași, problemelor „cetății” sau susținerii conceptului de dezvoltare națională prin demersuri legislative și politici publice eficiente. Rezultatele consemnate în timp au reprezentat eforturi de echipă profesionistă, competențe manageriale, implicare activă, motivație profundă, în sensul construirii unei comunități mai bune. Cariera de profesor dăruit școlii, activitatea de  peste 12 ani în calitate de inspector  școlar general, ipostaza de director al unui colegiu de tradiție, Colegiul Național  „C. Negruzzi” din Iași, înființat în 1895 tocmai pentru a oferi o educație de elită  tuturor tinerilor, indiferent de condiția socială, sunt argumente care vorbesc  despre rolul  decisiv pe care l-am avut, în contexte de reformă și integrare europeană, pentru dezvoltarea învățământului ieșean. În acești ani școala ieșeană s-a remarcat constant prin calitatea învățământului, prin multitudinea proiectelor educaționale, europene derulate, s-au adăugat servicii educaționale la standarde europene, rezultate remarcabile la examene, olimpiade, concursuri naționale și internaționale, susținerea unui valoros centru de excelență, un management educațional eficient, profesori foarte bine pregătiți, dedicați unei meserii nobile, parteneriate de substanță cu universitățile ieșene.

Între anii 2000-2012 mandatele de consilier local, funcția de președinte al Comisiei de Învățământ – Cultură, poziția de viceprimar al Municipiului Iași au reprezentat alte contexte și  etape de cunoaștere și înțelegere a administrației publice locale, momente în care am susținut proiecte majore de dezvoltare a orașului, am preluat problemele cetățenilor spre analiză și dezbatere, am identificat  soluții și oportunități de evoluție în diferite domenii de competență. Orașul  Iași trebuie analizat și susținut  din dublă  perspectivă –  națională și internațională, pentru că acesta înseamnă istorie,  cultură, spiritualitate, potențial creativ. De asemenea, sunt așteptate proiecte majore, oportunități de dezvoltare și împlinire a destinului său ales, în acest sens contează și experiența mea din ipostaza de parlamentar,  de  președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, cât și perspectiva de la nivelul Consiliului Național al PSD, în calitate de coordonator al Departamentului pentru Educație Națională.

Proiectul meu pentru Iași presupune o viziune modernă, cunoaștere, abordare strategică, integrată, de nivel național, o perspectivă clară asupra principalilor indicatori de dezvoltare, dar și armonizarea valențelor culturale, tradiționale cu deschiderea spre provocările lumii europene postmoderne.

Deputat PSD de Iași

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ

VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT, ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.