anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Camelia Gavrilă, cel mai des invocat candidat la şefia PSD pe municipiu. Ce spune deputatul?

GALERIE
Camelia Gavrila
 • Camelia Gavrila
- +

„Nu asociez acest lucru cu o intenţie de candidatură la Primărie“, ne-a declarat deputatul. Mâine, PSD Iaşi va lua decizii importante privind alegerile interne.

PSD Iaşi va organiza alegeri pentru toate funcţiile interimare de la nivelul organizaţiei judeţene şi organizaţiei municipale Iaşi. O astfel de decizie ar putea fi adoptată mâine, într-o şedinţă a conducerii filialei. Pentru şefia organizaţiei judeţene va candida Maricel Popa, dar există şi alte cel puţin cinci persoane ce ar putea intra în cursă. La municipiu, primul lider social-democrat care spune că ia în calcul o candidatură este Camelia Gavri­lă. Săptămâna trecută, social-democraţi au amânat o decizie cu privire la stabilirea calendarului pentru alegeri întrucât s-a decis contactarea conducerii centrale pentru emiterea unui punct de vedere. Între timp, secretarul general al partidului, Marian Neacşu, a trimis către filială un ghid, iar documentul va fi dezbătut în şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ).

Din discuţiile pe care reporterii „Ziarului de Iaşi“ le-au purtat cu mai mulţi lideri ai PSD a reieşit că sunt două curente de opinie în filială: unii cer conferinţe de alegeri la toate organizaţiile locale, iar ceilalţi susţin alegeri doar pentru posturile interimare. Ca o pată de culoare, funcţiile interimare sunt fix cele pe care le-a ocupat Mihai Chirica în PSD Iaşi: preşedinte organizaţia municipală Iaşi, preşedinte executiv PSD Iaşi şi preşe­dinte PSD Iaşi. Pentru şefia filialei, singurul lider PSD care şi-a afirmat ferm dorinţa de a candida este actualul preşedinte interimar Maricel Popa, dar există şi alţi social-democraţi interesaţi de o posibilă candidatură (Cristian Stanciu, Mihaela Ivancia, Vasile Cîtea, Victorel Lupu, Mihai Mihalache). La organizaţia municipală, cel mai des este invocat în filială numele deputatului Camelia Gavrilă.

Contactată telefonic, şefa Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei De­putaţilor a confirmat că ia în calcul o candidatură, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că are în intenţie să intre, ulterior, în confruntarea electorală pentru funcţia de primar al Iaşului. Deputatul a făcut această precizare în contextul în care, în general, la nivelul partidelor, şefii de organizaţii municipale ajung să candideze şi la Primărie. „Iau în calcul o candidatură la nivel de municipiu, dar nu asociez acest lucru cu o intenţie de candidatură la Primărie“, a spus deputatul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.