Camelia Gavrilă, primar al Municipiului Iași - un vot responsabil pentru un oraș deschis spre europenitate și dezvoltare (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Comunicat de presă

Camelia Gavrilă, primar al Municipiului Iași - un vot responsabil pentru un oraș deschis spre europenitate și dezvoltare (P)

GALERIE
camelia gavrila
  • camelia gavrila
- +

Intrarea mea în competiția electorală pentru Primăria Municipiului Iași reprezintă dorința de a reda comunității noastre anvergura culturală, economică, educațională și vocația marilor proiecte.

Modernizarea în spirit european presupune o viziune  orientată spre dezvoltare complexă, spre transparență și dialog cu cetățenii, cu societatea civilă! Parcursul unei comunități spre un nivel superior, implicit spre un trai mai bun, se realizează prin analize temeinice, decizii manageriale curajoase, creative și vizionare. De aceea, este nevoie de  expertiză profesională, tenacitate, știința de a construi echipe, deschidere spre viitor, capacitate de înțelegere, de pasiune și dedicare pentru o idee, pentru un proiect - acestea sunt datele de personalitate care mă definesc.

Anii dedicați activității de profesor, valențele pedagogice, competența științifică s-au completat cu expertiza administrativă asimilată în cadrul Consiliului Local Iași, în calitate de consilier local timp de 16 ani. La acestea se adaugă experiența parlamentară în care, prin procesul de legiferare, am susținut inițiative și proiecte legislative utile, valoroase în domeniile: educație, muncă, sănătate, cercetare științifică, politici de tineret.

Data de 27 septembrie reprezintă un moment decisiv pentru parcursul european al Iașului, pentru evoluția acestei comunități în sensul modernizării și creșterii calității vieții. Dumneavoastră, stimați ieșeni, sunteți cei care puteți, prin vot, să spuneți STOP administrației ineficiente și controversate a actualului primar, optând pentru o administrație competentă, dinamică și corectă, GARANTATĂ de viitorul primar Camelia Gavrilă, de echipa de social-democrați propuși pentru funcțiile de consilieri locali și de programul documentat și complex, propus comunității ieșene.    

Vă invit să votați programul meu de guvernare locală:

► Am prezentat în fața dumneavoastră cel mai amplu, coerent și avizat program de guvernare, întocmit pe baza unei analize pertinente a stării de fapt cu care se confruntă Iașul, punând accent pe necesitatea de dezvoltare a orașului nostru și pe rezolvarea unor probleme grave, rămase nesoluționate în ultimii patru ani.

► Consolidarea sistemului medical șieducațional, prin intermediul investițiilor și al programelor de susținere a excelenței, descongestionarea traficului, realizarea de parcări și modernizarea transportului public, diminuarea poluării, realizarea de spații verzi și recreative sunt doar câteva dintre obiectivele asumate de mine. Programul meu administrativ prevede dezvoltarea Iașului ca hub economic al regiunii de Nord-Est, prin stimularea mediului antreprenorial și valorificarea ideilor creative și inovative. Proiectele propuse asigură accesul la învățământ de calitate pentru toții copiii din comunitate, prin realizarea de campusuri școlare europene, se vizează promovarea unor servicii medicale de cea mai bună calitate în spitale moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație și cu medici competenți. Totodată, acest program cuprinde marile investiții pe care comunitatea le-a așteptat timp îndelungat, precum un stadion municipal, o sală polivalentă, un bazin olimpic, cel mai mare complex sportiv și parc de petrecere a timpului liber din regiune și un Muzeu al Satului Moldovenesc, o autogară modernă și în concordanță cu dimensiunea orașului, la care se adaugă multe alte proiecte care să stimuleze viața culturală și socială a Iașului. Mai mult, programul de guvernare locală prezintă riguros sumele necesare proiectelor propuse, liniile de finanțare și termene clare, ceea ce revalidează faptul că s-a pornit de la studii pertinente și o bună cunoaștere a dorințelor și nevoilor ieșenilor;

► Am prezentat în fața dumneavoastră o echipă de profesioniști care și-au demonstrat competențele, capacitatea și expertiza în domeniile lor de activitate și care sunt integri din punct de vedere juridic și moral, specialiști în domeniile educație,management, economie, infrastructură, cultură etc. Am garanția că aceștia vor așeza interesele comunității pe primul loc, vor munci pentru dezvoltarea orașului,dincolo de practicile obscure care au umbrit Iașul în ultimii ani;

► Am dovedit respect față de dumneavoastră și față de orașul meu de suflet prin campania onestă pe care am realizat-o, deși, nu de puține ori, am fost victima unor calomnii, acuze nefondate, campanii virulente și fără temei. Atenția mea a rămas orientată sprecunoașterea Iașului în profunzimea lui, a valențelor orașului aflat dincolo de zona centrală.

Pentru toate acestea vă încurajez să vă prezentați duminică, 27 septembrie, la vot și, împreună, să oprim administrația actuală, să depășim condiția unui orașcaptiv între interese imobiliare, marcat de aglomerație, trafic, mediu poluat, spații verzi limitate, școli insuficiente, manifestări culturale valoroase rămase în proiect sau puțin finanțate.

Dumneavoastră scrieți viitorul orașului, iar eu, în calitate de candidat la funcția de primar, vă propun readucerea comunității ieșene pe drumul dezvoltării europene!

 

Deputat PSD de Iași

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ

VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,

ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.