Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Camelia Gavrilă va deschide lista PSD la Camera Deputaţilor

GALERIE
Camelia Gavrila
  • Camelia Gavrila
- +
Șeful PSD Iaşi arată că prof. Norina Forna nu doreşte să candideze.

Liderii PSD Iaşi au stabilit cine va deschide lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor. Potrivit preşedintelui filialei, Mihai Chirica, prima poziţie va fi ocupată de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Camelia Gavrilă. El a mai anunţat ieri că decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a declinat invitaţia de a candida pentru un loc în Senat. „Camelia Gavrilă va deschide lista Camerei Deputaţilor. De ce? Din punct de vedere profesional, nu cred că o poate contesta cineva, comentariul legat de faptul că a fost la PNL, da, a fost la PNL, dar asta nu înseamnă că nu este un om valoros, iar oamenii valoroşi trebuie promovaţi. Care vor fi următorii pe listă, nu ştiu, vom analiza”, a declarat liderul social-democrat.

Referindu-se la lista pentru Senat, Mihai Chirica a precizat că actualul senator Sorin Lazăr, condamnat definitiv alaltăieri la un an de închisoare cu suspendare, nu beneficiază de sprijinul lui. „Cu siguranţă, domnul Lazăr nu va fi susţinut de mine. Şi-a depus dosarul, dar asta nu înseamnă că va fi pe lista de candidaţi la Senat”, a punctat Chirica. El a dezvăluit că a încercat să atragă diverse personalităţi pentru a candida, dar s-a izbit de refuzuri în contextul în care foarte mulţi parlamentari actuali au probleme penale, iar instituţia trece printr-o criză de credibilitate. „Din punctul meu de vedere este un moment prielnic ca toate elementele de lege, de statutul de parlamentar, de imunităţile parlamentarilor, să fie retrase. De asta lumea fuge. Suni un academician, suni un profesor renumit şi spune «da, dar eu acolo nu mă duc pentru că pe hol mă întâlnesc cu cel care e condamnat sau urmărit». În 26 de ani, Parlamentul a devenit instituţia în care am regăsit de multe ori cei mai slabi oameni care ne puteau reprezenta acolo. Din această cauză fuge lumea valoroasă şi refuză”, a mai spus şeful PSD Iaşi.

Potrivit lui Chirica, ieri a fost activată Comisia de integritate a filialei care îi va analiza pe toţi social-democraţii înscrişi pentru a prinde un loc pe listă. „Încercăm să găsim formula ideală ca în Parlament de la Iaşi să plece oameni care ne pot reprezenta cu mândrie”, a menţionat Chirica. El a dezvăluit că decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a declinat oferta de a candida din partea PSD pentru un loc un Senat. „Ştiţi care a fost răspunsul doamnei Forna? «Vă mulţumesc foarte mult, domnule primar, mă onorează extrem de mult, dar profesia mea contează mai mult decât statutul de parlamentar»”, a mai spus Chirica.

Conducerea filialei a aprobat acum două zile dosarele celor care s-au înscris pentru a prinde un loc pe liste: Bogdan Alexa, Vasile Axinte, Tudor Ciuhodaru, Vasile Cîtea, Bogdan Cojocaru, Camelia Gavrilă, Sorin Iacoban, Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu, Ionuţ Cîmpeanu şi Mihai Mihalache (toţi la Camera Deputaţilor), precum şi Florin Boca, Florin Constantinescu, Sorin Lazăr şi Romeo Olteanu (la Senat). Deocamdată, ordinea pe liste nu a fost stabilită. Cel mai probabil, PSD Iaşi va avea minimum cinci deputaţi şi doi senatori în urma alegerilor din 11 decembrie. Listele de candidaţi trebuie trimise la conducerea centrală a PSD până pe 16 octombrie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri