Camera de Comerţ organizează noi cursuri de pregătire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Camera de Comerţ organizează noi cursuri de pregătire

GALERIE
Camera de Comert cursuri2
  • Camera de Comert cursuri2
- +

Camera de Comerţ şi Industrie organizează în perioada următoare noi serii de cursuri autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări ce pot fi urmate de ieşenii care doresc să dobândească noi cunoştinţe necesare pe piaţa muncii. 

Primul dintre acestea, cel de „Contabilitate primară şi financiară”, are o durată totală de 105 ore, începe pe 30 ianuarie şi este de mare utilitate în ceea ce priveşte fundamentarea cunoştinţelor privind gestionarea contabilităţii unei firme, au specificat oficialii Camerei de Comerţ. „Cursul de «Inspector resurse umane»  se întinde pe durata a 80 de ore, începe tot pe data de 30 ianuarie, şi formează aptitudinile utile şi necesare privind gestionarea relaţiilor de muncă dintre angajator şi angajat. Cursul de «Inspector SSM»(Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă) începe pe 7 februarie, are o durată totală de 88 ore, şi este un curs foarte important care aduce informaţia la zi în acord cu prevederile legislaţiei în vigoare la acest moment, în acest domeniu. Cursurile sunt finalizate - în urma examenului susţinut în faţa unei comisii - cu certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei”, au precizat în comunicat reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie.

Pentru a sprijini operatorii economici să se conformeze prevederilor legale, instituţia organizează şi o nouă serie a cursului intensiv de „Responsabil cu gestionarea deşeurilor”. Acesta se va desfăşura în zilele de 9 şi 10 februarie şi va fi susţinut de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase. „Cursul va aborda probleme de legislaţie, organizarea actelor normative în domeniu, obligaţii legale în sarcina agenţilor economici, soluţii practice, gestionare şi trasabilitate deşeuri, raportări, sancţiuni, cuantum amenzi. Toate cursurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi sunt adaptate la noutăţile din domeniile pe care le vizează şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ”, potrivit documentului citat.

Înscrierile la toate aceste cursuri se realizează online, pe site-ul www.cciasi.ro. Cursurile se vor desfăşura la sediul Camerei de Comerţ din Iaşi, de pe B-dul Carol I nr. 27. Oficialii instituţiei au menţionat şi faptul că sunt prevăzute discounturi pentru anumite categorii de salariaţi, pentru şomeri şi studenţi, precum şi pentru înscrierile colective, iar plata cursului se poate face eşalonat, sub forma unui avans achitat până la începerea cursului şi a unei tranţe finale până la terminarea acestuia.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.