Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Camera de Comerţ şi Industrie a României, mesaj controversat de susţinere a premierului

GALERIE
camera de comert
  • camera de comert
- +

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) reacţionează la acuzaţiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă, afirmând că acesta trebuie judecat pe baza acţiunilor şi rezultatelor din postura de şef al Guvernului şi nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani şi că românii s-au săturat de dezvăluiri şi detractori, şi că tot ce aceştia aşteaptă este o guvernare care să-şi facă treaba şi să fie lăsată să şi-o facă. Comunicatul transmis de CCIR are titlul ”Je suis Ciucă!”. Mesajul a stârnit un val de critici în spaţiul public din cauza conţinutului său profund partizan.

Mai jos redăm integral mesajul transmis de Camera de Comerţ: ”Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerenţa şi stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul şi stigmatizarea sunt profesiuni de credinţă pentru unii. Chiar dacă nu facem politică, considerăm, şi ştim că şi mediul de afaceri şi antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică şi guvernanţă, dacă vrem să avem parte de redresare şi reconstrucţie economică. Dacă vrem stabilitate şi predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acţiunilor şi rezultatelor din postura de şef al Guvernului şi nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”, este reacţia CCIR transmisă printr-un comunicat intitulat ”Je suis Ciucă!”

Conform CCIR, românii s-au săturat de dezvăluiri şi detractori, şi că tot ce aceştia aşteaptă este o guvernare care să-şi facă treaba şi să fie lăsată să şi-o facă.

”Ne-am săturat de atacuri şi scandaluri sterile, de instabilitate şi destabilizatori. Cu ce şi cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu ştim ce va fi mâine – vrem cu toţii ca Statul să facă şi să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocaţi în propria neputinţă şi ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerţ şi Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, afirmă reprezentanţii CCIR.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One.

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

„Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată”, a mai spus premierul. 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este „corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, într-un răspuns al Administraţiei Prezidenţiale transmis la solicitarea News.ro.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: preşedintele Klaus Iohannis îşi menţine poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice. Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, arată şeful statului în poziţia transmis de către Administraţia Prezidenţială, la cererea News.ro.

Conform sursei citate, „până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri