Camere de supraveghere IoT: România pe locul 15 în Europa ca număr de incidente de furt! Ce înseamnă asta?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Camere de supraveghere IoT: România pe locul 15 în Europa ca număr de incidente de furt! Ce înseamnă asta?

GALERIE
camera ip
 • camera ip
- +

Conform datelor publicate de către EUROSTAT, aproximativ 90.000 de furturi în ultimii ani denotă faptul că ne-am afla pe o poziție mai favorabilă din punct de vedere strict al furturilor, față de state ale europei cu o poziție economică și socială superioară României.

În 2014 a fost apogeul furturilor în România!

În jur de 160.000 de furturi au avut loc pe parcursul anului 2014 conform datelor de pe EUROSTAT în România în contextul în care în și alte țări europene au prezentat numere asemănătoare în cadrul acestui an.

Ceea ce este surprinzător este scăderea dramatică pe parcursul următorilor ani, astfel numere precum 90, 87, sunt aproape de două ori mai mici decât ceea ce se regăsește în anii anteriori. Ce a cauzat astfel de progrese?

În ziua de astăzi ai șanse foarte mari ca în orice instituție mergi să existe cel puțin o cameră de supraveghere.

Fie că este vorba despre complexe comerciale sau accesul în bloc, românii au înțeles că furtul îl înlături cel mai bine cu tehnologie și vigilență. Astfel, o investiție într-un sistem de supraveghere sau cameră de supraveghere cum mai este cunoscut, a atras nemărginit interesele oricui este conștient că bunurile sale pot fii în orice zi furate.

Cu toate acestea, adevărul este faptul că chiar și hoții s-au obișnuit cu astfel de dispozitive, însăși prin atitudinea pe care o manifestă în momentul în care următoarea pradă este supravegheată video: pur și simplu pleacă și schimbă planul, nu merită oboseala și riscul!

Astfel de concluzii au luat și cercetătorii Americani de la Uniersitate North Carolina care declară faptul că „60% dintre hoți se uită după camere de supraveghere înainte să atace” și „40% dintre hoți sunt determinați să renunțe sau să schimbe locația jafului dacă acesta este supravegheat video”

Dacă CCTV-ul mai poate fi întrerupt sau interceptat, camerele IP trec la un cu totul alt nivel…

Evident, cum la orice soluție îi este găsită o problemă, camerele normale de tip CCTV au ajuns să fie la rândul lor interceptate, bruiate sau chiar hack-uite de către mințile mult mai agere ale hoților moderni.

Soluția în acest caz revin a fi camerele IP (internet protocol). Spre deosebire de alte camere digitale precum cele CCTV, care transmit datele surprinse printr-un cablu către un televizor, printr-un dispozidv DVR, aceste camere transmit toate capturile în timp real pe internet sau un dispozitiv NVR.

IoT întâlnește camerele de supraveghere

Această industrie numită „Internet of Things” sau altfel spus, extinderea funcționalităților internetului la dispozitive din vița de zi cu zi diferite de smarphone-uri sau PC a pătruns și în modul în care abordăm problema securității.

Poți vedea acest dispozitive de supraveghere video ca pe un fel de streaming live cât cu scop de securitate. Sau dacă nu faci parte din generația obișnuită cu digitalizarea exacerbată prin care trecem, practic,  camera IP permite ca dispozitivul să nu folosească nici un cablu, să fie cât se poate de inteligentă și ingenios de folosit.

Nu mai ai nevoie astfel să conectezi camera la un dispozitiv DVR, apoi la un televizor. Astea sunt acum noțiuni de mult folosite, acum însă, NVR (Network Video Recorder) este un dispozitiv wireless care captează imaginile video surprinse de către cameră și îți permite accesul la acestea chiar și pe telefon, tabletă sau laptop, astfel le ai oricând la îndemână.
Camera IP criptează datele transmise către NVR!

Criptarea datelor înseamnă faptul că unui hacker îi este extrem de greu sau imposibil să sustragă datele surprinse de cameră. De asemenea, nu poate interveni în activitatea acestuia și nici nu o poate opri, astfel întreaga informație îți este doar ție la îndemână.

Mai mult decât atât, iată câteva avantaje ale folosirii unei camere IP:

 • Poate înregistra video cât și audio
 • Se folosește de Wi-Fi
 • Dispune de inteligență artificială (camera poate analiza imagini și să definească elementele surprinse, ulterior monitorizând aceste date prin capacități analitice)
 • Criptarea transmisiunilor
 • Rezoluție foarte bună a imaginilor, mult mai bună decât a altor camere
 • Accesibilitate remote, adică poți vedea ce surprinde camera ta de oriunde

Totuși, există și câteva lucruri de care ar trebui să ți cont:

 • Tind să aibă un preț ridicat
 • Depinde de internet și Wi-FI
 • Ai nevoie de Hard disk-uri externe de capacitate foarte mare, deoarece datele stocate sunt de calitate superioară, deci foarte mari.

Securitate în România cât și la nivel European are mult de câștigat prin folosirea unor astfel de dispozitive, nu doar că permit o monitorizare mult mai facilă asupra securității imobilului tău, dar au posibilitatea de a-ți permite să gestionezi datele obținute prin introducerea unor noi variabile cantitative precum: Ocurențe ale aceluiași individ sau a obiectelor în posesie, intervale de timp în care ocurențele au loc, etc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.