anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Camere de supraveghere IoT: România pe locul 15 în Europa ca număr de incidente de furt! Ce înseamnă asta?

GALERIE
camera ip
 • camera ip
- +

Conform datelor publicate de către EUROSTAT, aproximativ 90.000 de furturi în ultimii ani denotă faptul că ne-am afla pe o poziție mai favorabilă din punct de vedere strict al furturilor, față de state ale europei cu o poziție economică și socială superioară României.

În 2014 a fost apogeul furturilor în România!

În jur de 160.000 de furturi au avut loc pe parcursul anului 2014 conform datelor de pe EUROSTAT în România în contextul în care în și alte țări europene au prezentat numere asemănătoare în cadrul acestui an.

Ceea ce este surprinzător este scăderea dramatică pe parcursul următorilor ani, astfel numere precum 90, 87, sunt aproape de două ori mai mici decât ceea ce se regăsește în anii anteriori. Ce a cauzat astfel de progrese?

În ziua de astăzi ai șanse foarte mari ca în orice instituție mergi să existe cel puțin o cameră de supraveghere.

Fie că este vorba despre complexe comerciale sau accesul în bloc, românii au înțeles că furtul îl înlături cel mai bine cu tehnologie și vigilență. Astfel, o investiție într-un sistem de supraveghere sau cameră de supraveghere cum mai este cunoscut, a atras nemărginit interesele oricui este conștient că bunurile sale pot fii în orice zi furate.

Cu toate acestea, adevărul este faptul că chiar și hoții s-au obișnuit cu astfel de dispozitive, însăși prin atitudinea pe care o manifestă în momentul în care următoarea pradă este supravegheată video: pur și simplu pleacă și schimbă planul, nu merită oboseala și riscul!

Astfel de concluzii au luat și cercetătorii Americani de la Uniersitate North Carolina care declară faptul că „60% dintre hoți se uită după camere de supraveghere înainte să atace” și „40% dintre hoți sunt determinați să renunțe sau să schimbe locația jafului dacă acesta este supravegheat video”

Dacă CCTV-ul mai poate fi întrerupt sau interceptat, camerele IP trec la un cu totul alt nivel…

Evident, cum la orice soluție îi este găsită o problemă, camerele normale de tip CCTV au ajuns să fie la rândul lor interceptate, bruiate sau chiar hack-uite de către mințile mult mai agere ale hoților moderni.

Soluția în acest caz revin a fi camerele IP (internet protocol). Spre deosebire de alte camere digitale precum cele CCTV, care transmit datele surprinse printr-un cablu către un televizor, printr-un dispozidv DVR, aceste camere transmit toate capturile în timp real pe internet sau un dispozitiv NVR.

IoT întâlnește camerele de supraveghere

Această industrie numită „Internet of Things” sau altfel spus, extinderea funcționalităților internetului la dispozitive din vița de zi cu zi diferite de smarphone-uri sau PC a pătruns și în modul în care abordăm problema securității.

Poți vedea acest dispozitive de supraveghere video ca pe un fel de streaming live cât cu scop de securitate. Sau dacă nu faci parte din generația obișnuită cu digitalizarea exacerbată prin care trecem, practic,  camera IP permite ca dispozitivul să nu folosească nici un cablu, să fie cât se poate de inteligentă și ingenios de folosit.

Nu mai ai nevoie astfel să conectezi camera la un dispozitiv DVR, apoi la un televizor. Astea sunt acum noțiuni de mult folosite, acum însă, NVR (Network Video Recorder) este un dispozitiv wireless care captează imaginile video surprinse de către cameră și îți permite accesul la acestea chiar și pe telefon, tabletă sau laptop, astfel le ai oricând la îndemână.
Camera IP criptează datele transmise către NVR!

Criptarea datelor înseamnă faptul că unui hacker îi este extrem de greu sau imposibil să sustragă datele surprinse de cameră. De asemenea, nu poate interveni în activitatea acestuia și nici nu o poate opri, astfel întreaga informație îți este doar ție la îndemână.

Mai mult decât atât, iată câteva avantaje ale folosirii unei camere IP:

 • Poate înregistra video cât și audio
 • Se folosește de Wi-Fi
 • Dispune de inteligență artificială (camera poate analiza imagini și să definească elementele surprinse, ulterior monitorizând aceste date prin capacități analitice)
 • Criptarea transmisiunilor
 • Rezoluție foarte bună a imaginilor, mult mai bună decât a altor camere
 • Accesibilitate remote, adică poți vedea ce surprinde camera ta de oriunde

Totuși, există și câteva lucruri de care ar trebui să ți cont:

 • Tind să aibă un preț ridicat
 • Depinde de internet și Wi-FI
 • Ai nevoie de Hard disk-uri externe de capacitate foarte mare, deoarece datele stocate sunt de calitate superioară, deci foarte mari.

Securitate în România cât și la nivel European are mult de câștigat prin folosirea unor astfel de dispozitive, nu doar că permit o monitorizare mult mai facilă asupra securității imobilului tău, dar au posibilitatea de a-ți permite să gestionezi datele obținute prin introducerea unor noi variabile cantitative precum: Ocurențe ale aceluiași individ sau a obiectelor în posesie, intervale de timp în care ocurențele au loc, etc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.