Cămine studențești de 8 etaje în zona Pieței Nicolina. Care este stadiul proiectului

miercuri, 19 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 Cămine studențești de 8 etaje în zona Pieței Nicolina. Care este stadiul proiectului

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a ajuns pe ultima sută de metri cu un proiect pentru amenajarea de cămine în zona Pieței Nicolina. UAIC are la dispoziție două opțiuni: fie reabilitează (și supraînalță) imobilele existente, fie le demolează și construiește altele noi.

Planul urbanistic zonal (PUZ) va fi dezbătut la Primărie, la finalul acestei luni.

Ce apare în planșa PUZ?

În planșa urbanistică aferentă PUZ-ului apare un imobil format din două tronsoane, cu regim de înălțime diferit: 4 și, respectiv, 8 etaje. Conform documentației urbanistice, pentru noua clădire sunt propuse mai multe funcțiuni, dar cea principală este cea de cazare.

„Funcțiunea va fi pentru cazare sub formă de locuințe de serviciu pentru cadre didactice, cămin studențesc sau aparthotel și dotări complementare asociate cu funcțiunea de cazare: birouri administrative și pază, spații de lectură și relaxare, spații tehnice, parcări, spații loisir, construcții aferente echipării tehnico-edilitare necesare spațiilor de cazare, amenajări aferente funcțiunii de cazare – căi de acces carosabile și pietonale, parcaje, spații plantate, mobilier urban”, se precizează în proiectul de PUZ care va face obiectul unei dezbateri publice pe 27 iunie, la sediul Primăriei.

Amprenta la sol a imobilului existent este de 695 mp, iar aceasta va crește cu peste 20%, până la 850 mp. Suprafața desfășurată va ajunge la circa 5.000 mp. Imobilul existent are două tronsoane, fiecare cu câte 4 etaje, și are funcțiunea de cazare pentru studenți.

Universitatea are în zonă 2.100 mp

„Beneficiarul va avea posibilitatea de a realiza un imobil complet nou, prin demolarea celui existent sau să consolideze, reabiliteze și supraînalțe pe cel existent”, se mai arată în PUZ. Suprafața totală pe care o deține UAIC în promixitatea Pieței Nicolina ajunge la aproape 2.100 mp.

Zona în care se află amplasamentul are acces auto și pietonal prin intermediul str. Mitropolit Varlaam, arteră de circulație reabilitată anii trecuți, cu dublu sens și câte 2 benzi pe sens.

Odată încheiată consultarea publică, proiectul urbanistic va ajunge pe masa consilierilor locali și, ulterior, va putea fi obținută autorizația de construire. UAIC a început demersul de autorizare a proiectului la finalul anului trecut, după ce a primit avizul de oportunitate din partea Comisiei tehnice de urbanism a municipalității.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii