Campania „Prins în trafic“: Parcări în bătaie de joc în Păcurari şi Tătăraşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Campania „Prins în trafic“: Parcări în bătaie de joc în Păcurari şi Tătăraşi

GALERIE
prins in trafic
  • prins in trafic
- +

Din cauza celor ce parchează „în paralel“, din trei benzi pe sens rămâne numai una singură. „Ziarul de Iaşi“ continuă astăzi campania „Prins în trafic“ cu o problemă ce ţine de (in)disciplina unor şoferi. 

Este vorba despre unii conducători auto care aleg să-şi parcheze maşinile de-a lungul unor străzi, în paralel cu alte autovehicule lăsate lângă trotuar. De la demararea campaniei, cele mai frecvente se­sizări în acest sens au făcut referire la str. Vasile Lupu, în special pe tronsonul cuprins între Dispecer şi Doi Băieţi, şi str. Păcurari, mai ales pe tronsonul cuprins între capătul cartierului şi Moara de Foc.

Cei care ne-au reclamat aceste lucruri spun că vina o poartă, evident, şoferul care parchează în zona interzisă, dar au subliniat şi faptul că în culpă este şi municipalitatea pentru că insti­tuţia nu asigură locuri de parcare suficiente. „E un fenomen des întâlnit la Iaşi, aşa cum îi place românului, dacă nu parchează fix lângă locul unde are treabă, atunci nu e fericit, chiar dacă asta în­seamnă să blochezi o bandă de mers, şi automat provoci tulburări ale traficului. De Poliţia Locală sau cei de la Rutieră nici nu are rost să vorbim, pe Vasile Lupu a devenit o obişnuinţă să se parcheze astfel, şi nu prea i-am văzut prin zonă“, ne-a sesizat Cătălin Tătaru, un şofer care tranzitează zilnic str. Vasile Lupu în drumul său spre locul de muncă.

În schimb, în Pă­curari, cea mai mare problemă o creează şoferii care staţionează lângă maşini parcate la trotuar, în zona Mimoza, pe sensul de mers dinspre capăt spre Petru Poni, ne-a transmis un cititor. „Blocajele de bandă sunt frecvente, iar în unele momente din zi, atunci când ies şi cei care îşi lasă copiii la şcoala de la Munca Invalizilor, traficul e infernal. Dacă poliţiştii ar ieşi mai des în stradă şi nu ar sta doar prin birouri, poate ar mai reduce din fenomen, şi şoferii nu ar mai parca atât de des pe interzis“, a spus, la rândul lui, Mihai A., într-o sesizare adresată redacţiei. 

Un alt fenomen legat de parcări, care ne-a fost sesizat pe grupul de Facebook „Prins în trafic“ de către Horia L., are loc „de ani buni“, după cum a spus acesta, pe str. Prof. A. Şesan, din centrul Iaşului, unde pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă din cauza maşinilor parcate pe trotuar. „Lipsa locurilor de parcare e o problemă generalizată care nu-şi găseşte rezolvare de prea mult timp la Iaşi. Unde sunt par­cările noi promise de cei care au intrat pe funcţii de decizie? De ce nu apar parcări noi la Iaşi? De ce nu pot fi făcute parcări supraetajate sau în subteran? La Palas cum s-a putut?“, a arătat un alt cititor al „Ziarului de Iaşi“, care a reclamat lipsa de iniţiativă a Primăriei în ceea ce priveşte amenajarea de locuri de parcare mai ales în zona centrală. Campania

„Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie 2017 şi vă în­curajăm să ne trimiteţi în continuare sesizări pe adresa de e-mail a redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului sau pe grupul de Facebook intitulat „Prins în trafic“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.