Campania „Ziarului de Iaşi“ şi DGASPC, la final: „Stadionul copiilor“ inaugurat de 1 iunie (FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Campania „Ziarului de Iaşi“ şi DGASPC, la final: „Stadionul copiilor“ inaugurat de 1 iunie (FOTO)

GALERIE
stadionul copiilor 2
  • stadionul copiilor 2
- +

Ieri a început ultima fază: montarea suprafeţelor de gazon artifical. La sfârşitul acestei săptămâni se va pune punct ultimelor lucrări de amenajare. Terenul de sport este dedicat copiilor din centrele de plasament din judeţ.

Proiectul „Stadionul copiilor“ este la un pas de finalizare. Ieri a început montarea suprafeţelor de gazon artifical, iar la sfârşitul acestei săptămâni se va pune punct ultimelor lucrări de amenajare a terenului de sport dedicat copiilor din centrele de plasament din judeţ. Persoane publice, oameni de afaceri, politicieni, pensionari, profesori, au pus cu toţii mână de la mână pentru a îndeplini visul a sute de micuţi aflaţi în sistemul de Protecţie a Copilului, acela de a se juca pe un teren de sport numai al lor. Campania de strângere de fonduri pentru construirea unui astfel de spaţiu s-a desfăşurat în luna decembrie a anului 2011, la iniţiativa comună a „Ziarului de Iaşi“ şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi.

VEZI GALERIA FOTO

„Până vineri va fi gata“

Suma colectată în timpul campaniei a ajuns la aproape 32.000 de lei în numerar şi 20.000 de lei în materiale de construcţii şi echipamente sportive, valoare totală la care s-au adăugat încă 20.000 de lei, reprezentând proiectarea, studiile topo şi geo, precum şi toate avizelele necesare. Pas cu pas, s-au parcurs toate etapele birocratice, apoi proiectul a început să se materializeze: s-a pregătit terenul prin excavarea pământului şi nivelarea suprafeţei, s-a împrăştiat şi compactat pietriş şi nisip, s-a turnat beton şi s-au amplasat stâlpi de susţinere.
Două elemente mai lipseau, esenţiale însă pentru finalizarea proiectului: un gard de protecţie în jurul suprafeţei de joacă şi montarea gazonului sintetic. „Pentru această ultimă etapă am avut nevoie de suma de 15.000 de euro, respectiv 65.000 de lei, inclusiv TVA, fonduri care ne-au fost puse la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Iaşi. Astăzi (n.r. - ieri), a început montarea gazonului şi, dacă vremea este bună, până vineri va fi gata, urmând ca pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, să aibă loc inaugurarea oficială a mult aşteptatului teren de sport multifuncţional“, a declarat Marian Şerbescu, director de cancelarie în cadrul Instituţiei Prefectului Iaşi, unul dintre iniţiatorii proiectului.
DGASPC Iaşi nu are la ora actuală niciun astfel de spaţiu de joacă, deşi în sistemul de protecţie există aproximativ 1.500 de copii, 400 dintre ei fiind în centre de plasament clasice şi circa 1.100 de copii aflându-se în centre destinate copiilor cu handicap. De asemenea, există aproximativ 1.208 copii în sistemul de asistenţă maternală şi peste 1.200 de copii în sistemul de plasament familial. „Cred că acest proiect poate fi considerat un model de bună practică, având în vedere valoarea extrem de scăzută de realizare a acestui teren de sport. Sper, de asemenea, ca finalizarea lui să fie baza de plecare spre alte acţiuni similare în folosul tinerilor defavorizaţi social“, a încheiat Marian Şerbescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.