Campania de Crăciun: O clasă întreagă din Iaşi a sărit să-i ajute pe micuţii din Româneşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Campania de Crăciun: O clasă întreagă din Iaşi a sărit să-i ajute pe micuţii din Româneşti

O campanie de responsabilizare socială marca “Ziarul de Iași”

GALERIE
copii-romanesti-iasi-campanie-craciun-zdi
 • copii-romanesti-iasi-campanie-craciun-zdi
- +

Elevii de la clasa a VI-a A de la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” au reciclat 4.500 de baterii şi 55 de litri de ulei uzat, iar produsele primite la schimb le-au donat în cadrul campaniei „Ziarul de Iaşi”.

Cei 111 copii din Ursoaia, Avântu şi Româneşti, elevi în clasele I-IV şi copii de grădiniţă, îl aşteaptă în acest an pe Moş Crăciun să vină cu ghetuţele îmblănite din piele, dar şi cu mănuşile şi căciuliţele care să îi apere de frig în drumul lor spre şcoală. Aproape 20 dintre elevii înscrişi la şcolile din comuna Româneşti sunt copii daţi în plasament la persoane din localitate, copii care abia acum, în sânul unor familii, înţeleg ce înseamnă căldura Sărbătorilor de iarnă. Haideţi ca împreună să le facem Crăciunul şi mai luminos şi plin de speranţă!

Comuna Româneşti este formată din sate îmbătrânite, unde mulţi dintre tineri au plecat fie peste hotare, fie s-au mutat în oraş. Cei care au rămas îşi găsesc cu greu un loc de muncă, iar în multe familii există doar o sursă de venit sau părinţii lucrează cu ziua prin sat pentru a-şi putea trimite copiii la şcoală. Împreună le putem aduce acestor copii un zâmbet de Crăciun şi sărbători mai pline de speranţă.

Ziarul de Iaşi îşi doreşte ca în acest an, în cadrul Campaniei de Crăciun, să vină în ajutorul celor 111 copii de grădiniţă şi din clasele I-IV de la şcolile din Ursoaia, Avântu şi Româneşti, să le facă un Crăciun fericit şi să le arate că Moş Crăciun există chiar şi pentru copiii mai puţin norocoşi din mediul rural. Pe lângă cadorile pe care le vor primi toţi copiii din clasele primare şi grădiniţă de la unităţile de învăţământ din comuna Româneşti, „Ziarul de Iaşi” va oferă sprijin în cadrul campaniei de anul acesta şi pentru trei familii, recomandate de cadrele didactice din Româneşti, familii care, în ciuda problemelor financiare, fac toate eforturile să îşi trimită copiii la şcoală. Ieşenii care doresc să doneze alimente neperisabile pentru aceste familii, dar şi obiecte de îmbrăcăminte sau încălţămite, o pot face direct la sediul redacţiei „Ziarul de Iaşi” aflat pe bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională).

Cine s-a alăturat campaniei

Un gest emoţionant a fost făcut în cadrul Campaniei de Crăciun a „Ziarului de Iaşi” de către elevii clasei a VI-a A de la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi care, în urma colectării şi reciclării a 4.000 de baterii uzate, pe care le-au predat la punctul special creat în magazinul Decathlon, au donat produsele sportive primite la schimb copiilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti. Astfel, elevii Şcolii „Simionescu” donează 10 ghiozdane, 10 fesuri şi 10 seturi de mănuşi pentru darurile copiilor din comuna Româneşti. Pe lângă produsele amintite, elevii clasei a VI-a A donează şi 22 de litri de ulei alimentar obţinut obţinut de elevi participând la o altă campanie, organizată de Carrefour, reciclând 55 de litri de ulei alimentar uzat. Cei 22 de litri de ulei vor ajunge la cele trei familii din localitatea Româneşti pe care le sprijinim în cadrul Campaniei de Crăciun a „Ziarului de Iaşi”.

În cadrul campaniei s-a alăturat şi firma „Grup Cinci Cadastru”, care a donat suma de 500 de lei pentru cadourile micuţilor din comuna Româneşti, reprezentantul companiei, Aurelian - Antonius Mănuță, subliniind că în permanenţă încearcă să sprijine campanii sociale, indiferent de perioada anului.

„Vreau să felicit Ziarul de Iaşi pentru acţiunea pe care o face în fiecare an, acţiune prin intermediul căreia vine în sprijinul unor copii mai puţin norocoşi din mediul rural. Dorim să sprijinim şi noi, în acest an, cu o sumă modestă demersul umanitar şi sperăm că acest ajutor să aducă un plus de căldură şi speranţă măcar acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, familiilor din localitatea Româneşti. Cazurile sociale merită ajutorul şi atenţia noastră în permanenţă şi de aceea îmi doresc să provoc ieşenii să se implice în campanii similare şi în restul anului pentru că este important să ne ajutăm semenii aflaţi în nevoie”, a menţionat Mănuță Aurelian - Antonius, reprezentant al companiei „Grup Cinci Cadastru”.

Un ieşean care a dorit să rămână anonim a donat, de asemenea, suma de 250 de lei pentru darurile copiilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să ofere un ajutor, oricât de mic, în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care pot fi necesare în aceste situaţii, şi care pot fi transmise, la cerere, prin email sau fax.

Donaţiile pot fi făcute şi direct către Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Româneşti, în contul: RO75BRDE240SV55118712400, deschis la BRD-GSG.

Donaţiile în cont pot fi făcute până pe 15 decembrie.

Lista onorabilă a donatorilor

 • Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” – 10 ghiozdane, 10 fesuri, 10 seturi mănuşi + 22 litri ulei
 • Aurelian Mânuţă – 500 lei
 • Anonim – 250 lei
 • Viorel Blăjuţ – 5.000 lei + transport pentru daruri
 • Marian Şerbescu – 500 lei
 • Anonim – 200 lei + pachet haine, cărţi, carioci

​VEDEȚI ȘI:

Campania de Crăciun: primii donatori şi povestea unei familii care face sacrificii pentru copii - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X