anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Campania de imunizare, în derivă. Se închid centre de vaccinare din Iaşi

GALERIE
vaccinare, campanie
 • vaccinare, campanie
- +

Sunt vizate cele în care numărul doritorilor a scăzut sub 10 pe zi

Oficialii din domeniul sănătăţii recunosc că, în pofida eforturilor, campania de vaccinare merge slab la nivelul judeţului Iaşi. Mai mult, aceştia au anunţat închiderea unor centre de vaccinare unde numărul doritorilor care le trec pragul este mai mic de 10 persoane. Deja patru centre de vaccinare din mediul rural şi-au închis porţile şi altele sunt în vizor.

Potrivit raportărilor, pe data de 16 iunie au fost vaccinate 1569 de persoane. Dintre acestea, 703 de persoane au primit doza I şi 866 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 7753 de vaccinari, 274 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. “La Iaşi nu există doze care să expire. Avem în schimb patru centre de vaccinare care au mai puţin de 10 cazuri pe zi de vaccinaţi şi de aceea le vom închide, iar cei care vor trebui să primească rapelul, îl vor primi în alt centru din apropiere. De asemenea, avem în evaluare alte 20 de centre cu sub 20 de pacienţi pe zi la vaccinare. Dacă şi aici se va ajunge la sub 10 pacienţi, le vom închide", a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Situaţia din mediul urban un este nici ea îmbucurătoare comparativ cu alte oraşe mari din ţară. “Dacă toţi aceşti 170.00 de pacienţi vaccinaţi complet ar fi din municipiul Iaşi, atunci am ajunge la peste 40% . Dar nu toţi cei vaccinaţi sunt din Iaşi, nu toţi sunt din urban. Sunt şi din mediul rural, sunt şi persoane cu dublă cetăţenie şi în plus mai sunt şi din alte judeţe. Având în vedere că mobilitatea cea mai mare a persoanelor din mediul urban, atât cât priveşte contactul direct în mediul de socializare cât şi plecări în concediu, persoane care vin din afara ţării şi aşa mai departe, riscul de transmitere a bolii este foarte mare. Consider că trebuie să ne concentrăm mai mult pe această zonă, poate mai mult decât pe mediul rurual, având în vedere că în mediul rural incidenţa a fost foarte mică", a mai adăugat Vasile Cepoi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.