anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Campania de Screening Cancer la Sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta! (P)

GALERIE
screening-providenta
 • screening-providenta
- +

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel mondial, însă printr-o simplă palpare lunară se pot depista formațiunile cu risc, 70% din cancerele la sân fiind depistate prin autoexaminarea lunară.

Începând cu 1 Octombrie, zi declarată la nivel național și internațional, Zi de luptă împotriva cancerului de sân, Spitalul Providența se alătură organizațiilor și instituțiilor care luptă pentru aceasta cauza.

Pentru a contribui la scăderea incidenței cancerului mamar în rândul populației feminine, Spitalul Providența demarează „Campania de screening cancer la sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta!

Pe parcursul acestei luni dedicate luptei împotriva cancerului la sân, pacientele pot accesa serviciile din cadrul „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare” și anume:

 • Echografie mamară
 • Mamografie 2D + 3D cu tomosinteză
 • Puncție mamară sub ghidaj echografic
 • Consiliere de specialitate
 • Recomandări specifice patologiei sânului.

În această lună, toate pacientele care se adresează Spitalului Providența beneficiază de o reducere de 10% din prețul mamografiei și al echografiei mamare.

În luna octombrie, Spitalul Providența oferă, în fiecare zi, cazurilor sociale care prezintă recomandare de la medicul specialist, câte o mamografie GRATUITĂ femeilor de peste 40 de ani, cu scopul depistării precoce a cancerului la sân.

Campania desfășurată își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân, medicii având rolul de a consilia și de a orienta pacientele spre investigațiile specifice patologiei lor. Efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni, permite tratamentul eficient, contribuind la salvarea vieții și reintegrarea în familie și societate.

Mențiuni importante:

- consultația se obține doar în urma unei programări ;

- consultațiile se vor acorda în limita unui număr de locuri disponibile;

- alte investigații recomandate se vor achita la prețurile de listă sau cu bilet de trimitere.

Statisticile arată că, în România, 25 de femei sunt depistate zilnic cu cancer la sân. Diagnosticat în stadiu incipient, cancerul de sân poate fi tratat în proporție de 95%. Din păcate, din cauza lipsei de informație, a spaimei de diagnostic și a lipsei de educație sanitară, peste 60% din cancerele de sân sunt depistate în stadii foarte avansate (stadiul III și IV), când șansele de vindecare scad iar costurile tratamentului cresc. Depistarea precoce înseamnă șansa la o nouă viață alături de familie.

Pentru programări, vă rugăm să ne sunați la unul din numerele de telefon: 0232 241 271, 0730 230 030, 0745 375 427 (inclusiv mesaj pe Whatsapp) sau puteți merge la Spitalul Providența, Șoseaua Nicolina nr. 115, capăt CUG, Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.