anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Campania Swimathon: Veniţi să înotaţi pentru a susţine o cauză nobilă!

GALERIE
0009 foto Dan Luca0006 foto Dan Luca0013 foto Dan Luca0022 foto Dan Luca0026 foto Dan Luca0029 foto Dan Luca0030 foto Dan Luca0045 foto Dan Luca0049 foto Dan Luca0083 foto Dan Luca0084 foto Dan Luca0094 foto Dan Luca0095 foto Dan Luca
 • 0009 foto Dan Luca
 • 0006 foto Dan Luca
 • 0013 foto Dan Luca
 • 0022 foto Dan Luca
 • 0026 foto Dan Luca
 • 0029 foto Dan Luca
 • 0030 foto Dan Luca
 • 0045 foto Dan Luca
 • 0049 foto Dan Luca
 • 0083 foto Dan Luca
 • 0084 foto Dan Luca
 • 0094 foto Dan Luca
 • 0095 foto Dan Luca
- +

Ieşenii dornici să înoate pentru a susţine o cauză nobilă îşi mai pot anunţa participarea la Swimathon până vineri inclusiv. Fundaţia Comunitară Iaşi a prelungit termenul de înscriere pentru cei dispuşi să contribuie la strângerea fondurilor necesare susţinerii unor iniţiative lăudabile. „Momentan avem 15 echipe pregătite să facă valuri pentru cele 12 proiecte înscrise pe site-ul www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro, peste 65 de ieşeni care vor să mişte lucrurile şi să dea din mâini pentru o cauză bună. Organizat sub forma unei competiţii de înot, Swimathon oferă ieşenilor un cadru inedit de implicare, o platformă de strângere de fonduri cu scopul unic de a facilita implementarea proiectelor cu impact vizibil pentru comunitatea locală. Pentru a mobiliza fonduri din comunitate, la Swimathon s-au înscris şapte ONG-uri ieşene şi o iniţativă, iar Fundaţia Comunitară Iaşi a înscris Fondul de Burse, Fondul Ideile Tale Schimbă Iaşul, programele Youtbank şi IQ Iaşi“, a menţionat Alina Avătămăniţei, coordonator al evenimentului.

De exemplu, Fundaţia Iosif doreşte să strângă la Swimathon, programat pe 5 iulie, la Ştrandul Municipal, circa 7.500 de lei. Suma ar urma să acopere o parte din costurile implementării proiectului „Un gest mic face un copil mare“. Prin intermediul acestuia, 50 de copii de la Şcolile „I. Neculce“ şi „Gh. Mârzescu“, aflaţi în risc de abandon şcolar, ar beneficia de ajutor la teme, de o masă caldă, de rechizite şi haine, dar şi de ieşiri la evenimente culturale din oraş, pe parcursul unui an. Asociaţia C.O.N. - TOUR speră să atragă susţinători care să contribuie la mobilizarea a aproximativ 12.500 de lei. Suma va fi investită în deschiderea unui parc mobil, unde tinerii ieşeni să poată practica sporturi precum skateboarding, rolerskating şi BMX pe tot parcursul anului, şi nu doar în anotimpul călduros.

Organizaţia Salvaţi Copiii se aşteaptă să adune în urma evenimentului 5.000 de lei, o parte din suma necesară derulării unui proiect care vizează îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii pentru 100 de micuţi cu vârste până în 5 ani din mediul rural. Pe lângă suportul material acordat familiilor acestora, ar urma să le fie facilitat accesul la servicii medicale pe durata unui an. Pentru a se hotărî ce cauză să susţină, ieşenii interesaţi pot consulta toate proiectele înscrise pe site-ul evenimentului Swimathon.

„Ediţia anterioară Swimathon a avut parte de 103 înotători, care au parcurs 856 lungimi de bazin, mobilizând în total suma de 42.359 lei. Această sumă a susţinut 12 cauze locale din domenii diverse“, a precizat Alina Avătămăniţei.
 

* Imaginile sunt de la ediţia de anul trecut

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.