Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat

GALERIE
campanie 2dcampanie 2
  • campanie 2d
  • campanie 2
- +

Campania „Ziarului de Iaşi“, prin care încercăm să le luăm celor 84 de copii de la Şcoala din Lungani ghetuţe, fulare şi căciuliţe, continuă. Ieşenii au fost mişcaţi de faptul că cei mici îndură frigul de afară, dar de multe ori şi pe cel din sălile de curs, doar în nişte tenişi sau în încălţări ponosite ori rămase de la fraţii mai mari. Cu toate acestea, drumul până la obiectele de îmbrăcăminte nu s-a încheiat. Încă este nevoie de ajutor, pentru ca cei mici să poată zâmbi în această iarnă şi să nu fie nevoiţi să îndure frigul şi zăpada în papuci buni doar într-o sală de sport.

Gânduri de la donatori

Printre cei care şi-au arătat dorinţa de a-i ajuta „piticii“ din Lungani este şi Camelia Gavrilă, Inspector Şcolar General al ISJ Iaşi, care donează 1.000 de lei. „Este o campanie în spiritul celor duse, de-a lungul  timpului, de către «Ziarul de Iaşi». Anul acesta este vorba despre un caz dramatic, iar copiii din Lungani au nevoie de sprijin, societatea trebuie să se implice activ în astfel de demersuri. Este adevărat, aceşti copii nu au nevoie doar acum de sprijinul nostru. Rolul societăţii şi a oamenilor politici este acela de a interveni şi în astfel de situaţii particulare pentru a aduce un ajutor măcar acum, de Crăciun“, a declarat Camelia Gavrilă.

Petru Movilă, deputat PMP, şi-a arătat şi el disponibilitatea de a oferi un ajutor copiilor de la Şcoala cu clasele I-IV din Lungani. Acesta oferă suma de 500 de lei pentru achiziţionarea de ghetuţe, fulare şi căciuliţe pentru prichindei. „Mereu am sprijinit campaniile demarate de către «Ziarul de Iaşi» şi voi susţine şi în acest an demersul de a sprijini copiii din Lungani. Aceasta este o soluţie de suflet, iar implicarea în astfel de campanii ar trebui să fie un semnal de alarmă că instituţiile statului trebuie să funcţioneze. Trebuie să ajutăm copiii aflaţi în nevoi şi să le aducem o bucurie, măcar acum, de Crăciun“, a declarat deputatul PMP.

Ajutor din Japonia

Printre oamenii politici din Iaşi, şi o persoană plecată peste hotare şi-a arătat dorinţa de a fi alături de micuţii din Lungani. Maria Watanabe, o româncă stabilită în Japonia, a trimis piticilor suma de 400 de lei. Aceasta s-a implicat şi anul trecut în campania organizată de către „Ziarul de Iaşi“, donând 200 de lei. De asemenea, chiar dacă nu este în România, aceasta sprijină financiar şi campaniile întreprinse de către Fundaţia Pro Ruralis.

De asemenea, Colegiul Tehnic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“ din Iaşi doreşte să se alăture acestei campanii. „Elevii şi cadrele didactice de la colegiul nostru au în tradiţie ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, să ofere cadouri copiilor şi bătrânilor aflaţi în impas. Anul acesta ne alăturăm campaniei «Ziarului de Iaşi» si sperăm ca, împreună, să aducem un licăr de lumină în sufletele copiilor din Lungani“, a declarat Nicoleta Paşalău, unul dintre cadrele didactice de la Colegiul Tehnic.

 Cei care doresc să ofere ajutor în această campanie sau familiilor aflate în dificultate din Lungani sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga, nr.35. Mai multe detalii la telefon:0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii, care pot transmise, la cerere, chiar şi prin fax.

Donaţiile pot fi făcute către Şcoala Gimnazială „Ioanid Roamanescu“ Voineşti, CUI 17161036 în contul BRD RO06BRDE240SV93252732400.

Lista onorabilă a donatorilor:

 

Viorel Blăjuţ (foto)- 2.000 de lei şi trei biciclete

Fundaţia Ecologică Green din Iaşi, prin sprijinul directorului fundaţiei, Cristian Stanciu - 1.500 de lei.

Camelia Gavrilă (foto)- 1.000 de lei

Colegiul Tehnic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“ din Iaşi - urmează să facă pacheţele cu dulciuri, rechizite, dar şi să strângă jucării pentru copiii din Lungani

Maria Watanabe - Japonia - 400 de lei

Petru Movilă (foto) - 500 de lei

Vicol Radu - a donat 8 căciuliţe pentru copiii din Lungani

CITEȘTE ȘI: 

CAMPANIE ZDI: Fii Moş Crăciun pentru ”piticii” din Lungani! Aflați ce copii minunați sunt

Primele donații în campania ZDI Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.