Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat

GALERIE
campanie 2dcampanie 2
  • campanie 2d
  • campanie 2
- +

Campania „Ziarului de Iaşi“, prin care încercăm să le luăm celor 84 de copii de la Şcoala din Lungani ghetuţe, fulare şi căciuliţe, continuă. Ieşenii au fost mişcaţi de faptul că cei mici îndură frigul de afară, dar de multe ori şi pe cel din sălile de curs, doar în nişte tenişi sau în încălţări ponosite ori rămase de la fraţii mai mari. Cu toate acestea, drumul până la obiectele de îmbrăcăminte nu s-a încheiat. Încă este nevoie de ajutor, pentru ca cei mici să poată zâmbi în această iarnă şi să nu fie nevoiţi să îndure frigul şi zăpada în papuci buni doar într-o sală de sport.

Gânduri de la donatori

Printre cei care şi-au arătat dorinţa de a-i ajuta „piticii“ din Lungani este şi Camelia Gavrilă, Inspector Şcolar General al ISJ Iaşi, care donează 1.000 de lei. „Este o campanie în spiritul celor duse, de-a lungul  timpului, de către «Ziarul de Iaşi». Anul acesta este vorba despre un caz dramatic, iar copiii din Lungani au nevoie de sprijin, societatea trebuie să se implice activ în astfel de demersuri. Este adevărat, aceşti copii nu au nevoie doar acum de sprijinul nostru. Rolul societăţii şi a oamenilor politici este acela de a interveni şi în astfel de situaţii particulare pentru a aduce un ajutor măcar acum, de Crăciun“, a declarat Camelia Gavrilă.

Petru Movilă, deputat PMP, şi-a arătat şi el disponibilitatea de a oferi un ajutor copiilor de la Şcoala cu clasele I-IV din Lungani. Acesta oferă suma de 500 de lei pentru achiziţionarea de ghetuţe, fulare şi căciuliţe pentru prichindei. „Mereu am sprijinit campaniile demarate de către «Ziarul de Iaşi» şi voi susţine şi în acest an demersul de a sprijini copiii din Lungani. Aceasta este o soluţie de suflet, iar implicarea în astfel de campanii ar trebui să fie un semnal de alarmă că instituţiile statului trebuie să funcţioneze. Trebuie să ajutăm copiii aflaţi în nevoi şi să le aducem o bucurie, măcar acum, de Crăciun“, a declarat deputatul PMP.

Ajutor din Japonia

Printre oamenii politici din Iaşi, şi o persoană plecată peste hotare şi-a arătat dorinţa de a fi alături de micuţii din Lungani. Maria Watanabe, o româncă stabilită în Japonia, a trimis piticilor suma de 400 de lei. Aceasta s-a implicat şi anul trecut în campania organizată de către „Ziarul de Iaşi“, donând 200 de lei. De asemenea, chiar dacă nu este în România, aceasta sprijină financiar şi campaniile întreprinse de către Fundaţia Pro Ruralis.

De asemenea, Colegiul Tehnic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“ din Iaşi doreşte să se alăture acestei campanii. „Elevii şi cadrele didactice de la colegiul nostru au în tradiţie ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, să ofere cadouri copiilor şi bătrânilor aflaţi în impas. Anul acesta ne alăturăm campaniei «Ziarului de Iaşi» si sperăm ca, împreună, să aducem un licăr de lumină în sufletele copiilor din Lungani“, a declarat Nicoleta Paşalău, unul dintre cadrele didactice de la Colegiul Tehnic.

 Cei care doresc să ofere ajutor în această campanie sau familiilor aflate în dificultate din Lungani sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga, nr.35. Mai multe detalii la telefon:0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii, care pot transmise, la cerere, chiar şi prin fax.

Donaţiile pot fi făcute către Şcoala Gimnazială „Ioanid Roamanescu“ Voineşti, CUI 17161036 în contul BRD RO06BRDE240SV93252732400.

Lista onorabilă a donatorilor:

 

Viorel Blăjuţ (foto)- 2.000 de lei şi trei biciclete

Fundaţia Ecologică Green din Iaşi, prin sprijinul directorului fundaţiei, Cristian Stanciu - 1.500 de lei.

Camelia Gavrilă (foto)- 1.000 de lei

Colegiul Tehnic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“ din Iaşi - urmează să facă pacheţele cu dulciuri, rechizite, dar şi să strângă jucării pentru copiii din Lungani

Maria Watanabe - Japonia - 400 de lei

Petru Movilă (foto) - 500 de lei

Vicol Radu - a donat 8 căciuliţe pentru copiii din Lungani

CITEȘTE ȘI: 

CAMPANIE ZDI: Fii Moş Crăciun pentru ”piticii” din Lungani! Aflați ce copii minunați sunt

Primele donații în campania ZDI Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.