Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Campania ZDI: Moş Crăciun și-a anunțat vizita la copiii din Hărpăşeşti

GALERIE
foto Dan Luca  - campanie de Craciun Harpasesti  - 5639
  • foto Dan Luca  - campanie de Craciun Harpasesti  - 5639
- +

În cadrul campaniei de Crăciun iniţiate de cotidianul nostru am reuşit să strângem 21.163 de lei, haine, alimente, dulciuri şi cărţi ce vor ajunge la micuţii fără posibilităţi materiale de la Şcoala Hărpăşeşti 

Pentru cei 130 de şcolari şi preşcolari din satul Hărpăşeşti, comuna Popeşti, judeţul Iaşi, Moş Crăciun va veni cu siguranţă. În cadrul campaniei „Ziarului de Iaşi” „Căciuli, mănuşi şi fular” s-au strâns în jur de 21.163 de lei, jucării, haine şi dulciuri. Donaţiile ieşenilor vor ajunge atât la copiii de la şcoală, cât şi la familiile a doi elevi, pe care i-am vizitat acasă.

În cursul zilei de ieri, care a fost ultima zi din campanie, pentru copiii din Hărpăşeşti au mai donat bani şi hăinuţe Ioan Ştefănică, 200 de lei, Doaman Parascheva, 200 de lei, Ursache Nicoleta şi Barbu Elena, care au donat lucruri şi Cristian Stanciu, director executiv în cadrul FEG, care a depus în contul şcolii suma de 1.500 de lei. „Salutăm această campanie deosebită iniţiată de Ziarul de Iaşi. Ceea ce se întâmplă la Hărpăşeşti ne-a impresionat, şi de aceea suntem alături pentru a aduce bucurie în copilăria acestor suflete curate şi nevinovate”, a declarat acesta.

La rândul lor, Caba Bogdan, Caba Alexandrina şi Grigoriu Ioana au donat câte 100 de lei. Caba Bogdan a mai donat şi fulare, două genţi pentru şcoală şi câteva cărţi pentru bibliotecă. Pentru aceşti copii, ziua de vineri va fi una specială, deoarece vor veni la şcoală special pentru a primi cadourile cumpărate cu banii strânşi în această perioadă.

Ieşenii au fost impresionaţi de povestea lor şi de faptul că, deşi o parte dintre elevi trăiesc la limita sărăciei, nu renunţă la şcoală. Învăţătorii de acolo ne-au prezentat numeroase cazuri de copii şi cu 10 fraţi acasă care vin la şcoală cu ce pot dar şi copii cu şase, şapte fraţi care îşi doresc să ajungă medici, şoferi, mecanici, dascăli. Visele lor prind contur odată cu vârsta, dar nu mulţi reuşesc să ajungă la un liceu la oraş, deoarece majoritatea familiilor nu au cu ce-i întreţine la şcolile din municipiu.

Prin această campanie dorim să aprindem o mică lumină în sufletele lor, să le arătăm că Moş Crăciun există pentru toţi copiii şi că visele pot prinde contur dacă sunt perseverenţi. Mulţi ieşeni au rupt din pensia lor şi au întins o mână de ajutor, oameni de afaceri şi oameni politici din Iaşi s-au gândit la ei şi au făcut ca anul acesta Crăciunul să aibă miros de portocale. În numele dascălilor de la şcoala Hărpăşeşti şi al copiilor care învaţă acolo, mulţumim tuturor celor care au contribuit la această campanie reuşită!  

Lista onorabilă a donatorilor: 

Viorel Blăjuţ, deputat indep. - 3.000 lei

Cristi Nedelcu, Octavian Pilă, Vicol Radu, Manuela Pădurariu, Cristiana Trofin, doamna Felicia, Palenciuc Rodica, Angela Bialus, Dumitru Navrea, Ursache Nicoleta, Barbu Elena, Sorana Macarie, ieşeni anonimi - carţi, haine, jucării, dulciuri, diverse ajutoare

Ilie Dumbravă, pensionar - 10 lei          

Focality - si Gabriel Mardarasievici - 5.000 lei

Fraţii Pricop - 300 lei

Grupul de firme AVISSO - si Mirabela Miron – 3.000 lei

Gabriel Surdu, viceprimarul municipiului Iaşi – 1.000 lei

Ionela Stănescu – 200 lei

Constanţa Mocanu – 300 lei

Ion Lemnaru – 500 lei

Elena Lemnaru – 200 lei

Andrei Lemnaru – 200 lei

Cătălina Lemnaru – 200 lei

Viorica Matrană - 100 lei

Cristina Daniliuc – 100 lei

Cristina Chişcă - 100 lei

Aurelia şi Maria – 100 lei

Filomena Corbu – cărţi

Maria Watanabe – 200 lei

Felix Guzgă şi Marian Şerbescu – 500 lei

Ateneul Tătăraşi – 153 lei (bani strânşi în urnă la concertul de duminică)

Donaţii anonime – 500 de lei

Pleşu Ioan – 100 lei

Mihaela Popa, senator – 500 lei

Anton Doboş, deputat PNL – 500 lei

Huţanu Maria şi Gheorghe – 100 lei

Ursanu Radu Ionel – 100 lei

Ursanu Gabriela – 100 lei

Limbău Eugen – 100 lei

Limbău Laura – 100 lei

Limbău Călin – 100 lei

Maricel Popa (Tehnoton) – 1.500 lei

Cornel Brânză (Ted Construct) – 50 punguţe cu dulciuri

Rogoja Mihai – 100 lei

Ioan Ştefănică - 200 lei

Parascheva – 200 lei

Cristian Stanciu (FEG) - 1.500 lei

Caba Bogdan – 100 lei

Caba Alexandrina – 100 lei

Grigoriu Ioana – 100 lei

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri