Campanie de informare a Poliției Iași „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”

joi, 11 iulie 2024, 14:00
2 MIN
 Campanie de informare a Poliției Iași „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, în colaborare cu Arhiepiscopia Iașilor, au desfășurat două activități informativ-preventive la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Tomești, județul Iași.

Evenimentul a fost parte a campaniei „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, inițiată de Direcția Siguranța Școlară.

Activitățile au vizat informarea și conștientizarea minorilor cu privire la riscurile și evenimentele negative în care ar putea fi implicați pe perioada vacanței de vară. Tematica abordată a inclus:

  • Informarea despre incidente rutiere, acte de violență și infracțiuni: Elevii au fost avertizați despre pericolele și consecințele implicării în astfel de situații.
  • Conștientizarea consecințelor consumului de substanțe nocive: Participanții au fost informați despre efectele consumului de tutun, alcool și substanțe psihoactive, atât din perspectiva sănătății, cât și din cea legală.
  • Selectarea atentă a grupului de prieteni: Minorii au fost sfătuiți să aleagă cu grijă anturajul, pentru a evita influențele negative.
  • Informarea personalului despre evenimentele negative și intervenția în astfel de cazuri: Au fost discutate modalitățile de raportare și intervenție în situații de risc implicând minorii.

Scopul acestor activități a fost de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la evenimentele negative în care ar putea fi implicați pe perioada vacanței, reducând astfel riscul de victimizare.

La eveniment au participat 100 de elevi, care au primit materiale informative cu conținut preventiv. Polițiștii și reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au subliniat importanța educației preventive și a responsabilității individuale în menținerea siguranței pe perioada vacanței de vară.

Campania „Împreună pentru o vacanță în siguranță!” continuă să promoveze siguranța și bunăstarea elevilor, contribuind la prevenirea incidentelor neplăcute și la crearea unui mediu sigur pentru tineri.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii