Campanie de informare la Iași pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Campanie de informare la Iași pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor

GALERIE
vaccin
  • vaccin
- +

Ieșenii vor fi mai bine informați despre ceea ce înseamnă rujeola și cum poate fi  prevenită această infecție virală acută.

În cadrul proiectului “Educație pentru sănătatea populației de vârstă școlară și preșcolară”, Consiliul Județean în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și Direcția de Sănătate Publică Iași demarează programul “Vaccinarea antirujeolică - obiectiv strategic important în sistemul de sănătate din județul Iași”.

Programul vizează inițierea, organizarea și derularea la nivel județean de campanii de informare în vederea reducerii impactului bolilor transmisibile la populația de vârstă școlară și preșcolară cât și desfășurarea de acțiuni împreună cu toate consiliile locale și medicii de familie din județ cu privire la necesitatea și importanța dezvoltării unui sistem de reacție rapidă  la amenințările epidemiologice.

”Vaccinarea școlarilor și preșcolarilor este esențială pentru a reduce impactul bolilor transmisibile asupra sănătății populației. Lipsa de informare, a unui dialog permanent cu medicul de familie și a educației pentru sănătate duc la o creștere alarmantă a numărului de boli la copii. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ne-au semnalat acest lucru și am decis că la nivelul județului este necesară luarea măsurilor imediate. În primul rând este nevoie de conștientizarea familiilor că vaccinarea este singura cale de a ține această infecție virală cât mai departe de copiii noștri”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Mâine, marți, 29 august 2017, începând cu ora 11.00 în Sala Mare a Instituției Prefectului Județului Iași va avea loc o întâlnire de lucru la care vor participa reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și ai Direcției de Sănătate Publică, primarii comunelor din județ, medici de familie și directori de școli.

”Încercăm să informăm și să conștientizăm toate părțile implicate în proiect să reacționeze la amenințările epidemiologice la adresa sănătății populației. Vrem să obținem sprijinul autorităților locale în ceea ce privește popularizarea vaccinării copiilor și efectuarea investigațiilor medicale periodice”, a adăugat Maricel Popa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.