Câmpeanu: Voi cere tuturor ministerelor să spună câte persoane cu handicap au angajate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Câmpeanu: Voi cere tuturor ministerelor să spună câte persoane cu handicap au angajate

GALERIE
mariana campeanu
  • mariana campeanu
- +

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la închiderea unei campanii de sensibilizare în scopul schimbării atitudinii sociale privind persoanele cu dizabiliăţi, că va cere tuturor ministerelor să facă public numărul persoanelor cu dizabilităţi angajate.

Câmpeanu a precizat că va cere ministerelor să raporteze numărul de persoane cu handicap angajate, întrucât instituţiile publice centrale trebuie să fie, în opinia, primele care încadrează oameni din această categorie, dând astfel un exemplu.

"După ce acest lucru se va întâmpla în cadrul ministerelor (angajarea persoanelor cu dizabilităţi - n.r.), atunci vom putea vorbi de exemple şi vom putea ieşi în faţa oamenilor să le spunem că trebuie să facem acest lucru. Dar, în primul rând, va trebui să facem noi", a mai spus ministrul Mariana Câmpeanu.

Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private cu cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel putin patru la sută din numărul total de angajaţi.

Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private care nu angajează persoane cu handicap pot opta pentru plata lunară către bugetul de stat a unei sume reprezentând 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţara înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap sau pentru achiziţionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.