Campioana hoațelor din Iași. A fost prinsă abia când a coborât ștacheta sub produsele de lux

joi, 11 iulie 2024, 03:07
2 MIN
 Campioana hoațelor din Iași. A fost prinsă abia când a coborât ștacheta sub produsele de lux

O hoață a reușit să comită patru furturi fără a fi prinsă. I s-a înfundat atunci când a renunțat să mai atace magazine de lux și și-a încercat norocul într-unul mai modest. Un agent de pază a reușit să o prindă, dar numai după o alergătură de un kilometru prin oraș.

Primul furt a fost comis de Eliza Ferariu în după-amiaza zilei de 25 octombrie a anului trecut. A mers cu o prietenă în Iulius Mall, interesându-se la un magazin de o haină din blană naturală. A probat o haină de vulpe, iar la un moment dat a întrebat-o pe vânzătoare de o altă haină, din celălalt colț al magazinului. Pe când prietena sa îi distrăgea atenția vânzătoarei, a plecat cu haina în valoare de 2.500 de lei. A vândut-o ulterior cu doar 600 de lei.

Aceeași metodă a fost aplicată și în cazul următoarelor trei furturi, comise la Jysk, în decembrie. Ferariu intra în magazin, împreună cu un bărbat rămas neidentificat. Acesta distrăgea atenția agentului de pază, iar Ferariu șterpelea câte o pilotă în valoare de 4.500 de lei. A vândut cele trei pilote cu doar 1.400 lei în total.

Pe 28 decembrie, la o zi de la ultima spargere dată la Jysk, femeia și-a încercat norocul într-un magazin din incinta Egros. A luat din magazin trei perechi de încălțăminte pentru femei și o geantă, în valoare totală de 270 de lei. Când a trecut însă de porțile de acces în magazin, s-a declanțat alarma. Ferariu a fugit, urmărită de agentul de pază. Acesta a reușit în cele din urmă să o prindă, prejudiciul fiind recuperat.

În februarie, Ferariu a fost trimisă în judecată pentru furt calificat și furt. La 24 de ani, tânăra se afla la primul conflict cu legea penală. Nu avea ocupație și nici loc de muncă, având însă un copil. Locuia cu părinții. Magistrații Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă minimă este suficientă ca avertisment, astfel încât tânăra să nu-și reia comportamentul. Ea a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința a fost contestată de procurori, procesul urmând să se reia luna viitoare, în fața Curții de Apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii