anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Campionatul Mondial de la Ciric? Cheltuieli de 5 milioane de euro

GALERIE
campionat, mondial, video
 • campionat, mondial, video
- +

Municipalitatea anunţă că Iaşul urmează să fie desemnat astăzi oraş-gazdă al Campionatului Mondial Esports (jocuri video) în anul 2023. Cheltuielile de organizare ar ajunge la circa 5 milioane de euro. Locul competiţiei ar urma să fie la Ciric sau în Copou, la Stadion

 

Iaşul ar urma să fie desemnat astăzi ca oraş-gazdă al Campionatului Mondial Esports (jocuri video) în anul 2023. Decizia va fi anunţată în cadrul ediţiei actuale, care are loc în Israel. Efortul financiar al Primăriei Iaşi ar putea ajunge la aproape 5 milioane de dolari, dar oficialii instituţiei spun că o parte din fonduri va fi recuperată din organizarea evenimentului. Competiţia atrage anual mii de participanţi care, iniţial, concurează în etape locale şi, ulterior, câştigătorii se întâlnesc în „marea finală”. La ediţia actuală din Israel concurează peste 500 de jucători dintr-un număr de 85 de ţări. În ceea ce priveşte categoriile de jocuri care au loc în cadrul unei astfel de competiţii, acestea sunt de tipul: luptă (Mortal Kombat, Street Fighters), shooter (Counter-Strike, Battlefield), strategie în timp real (Star Craft), sport (FIFA) sau strategie şi acţiune în timp real (League of Legends, Dota 2). Consilierii locali au aprobat ieri iniţiativa de a organiza evenimentul.

Viceprimarul Daniel Juravle a declarat ieri în plen că discuţiile pentru organizarea acestei competiţii au fost iniţiate acum 4 luni cu federaţia internaţională. „Structura şi modul de desfăşurare, discutate cu cei de la federaţie, presupune etape locale, naţionale, regionale şi marea finală care are loc pe parcursul a 5-10 zile la Iaşi. Global, piaţa de Esports este în continuă creştere, iar interes este şi la nivel naţional - piaţa a crescut, în ultimii doi ani, la aproximativ 200 milioane euro la nivel naţional”, a declarat viceprimarul Daniel Juravle, iniţiatorul proiectului. El a subliniat că federaţia internaţională organizează de 14 ani campionatul mondial, iar audienţa totală pe „marea finală” ajunge la peste 300 milioane de vizualizări, evenimentul fiind transmis pe mai multe platforme de streaming.

Locul de desfăşurare încă nu este bătut în cuie, dar municipalitatea analizează două variante: pe Stadion, sau la zona de agrement Ciric. Primarul Mihai Chirica a precizat că organizarea acestui eveniment este „o oportunitate majoră” pentru oraş. „(Evenimentul, n.r.) are nevoie de o acoperire financiară, dar, din fericire, această categorie de activităţi îşi acoperă cheltuiala datorită faptului că toţi participanţii sunt plătitori pe platforme electronice de unde noi să ne putem recupera costurile”, a spus primarul Chirica. Organizarea campionatului Esports a fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali. „Deocamdată, nu se cunosc foarte multe detali despre organizare, buget, echipă de proiect, dar este fără nicio îndoială un eveniment care, dacă va fi organizat aşa cum trebuie, va aduce beneficii de imagine Iaşului”, a spus liderul de grup al consilierilor PSD, Bogdan Balanişcu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.