Campionatul Sloveniei din Nordul Spaniei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Campionatul Sloveniei din Nordul Spaniei

GALERIE
Alex Aranburu
  • Alex Aranburu
- +

 

Vedetele  Roglic şi Pogacar se hărţuiesc reciproc în Turul Ţării Bascilor, dar etapa a doua a revenit unui om de-al casei

Ciclistul spaniol Alex Aranburu a câştigat etapa a II-a a Turului Ţării Bascilor, disputată pe distanţa a 154,8 km între localităţile Amurrio şi Laudio, după ce prima etapă susţinută luni, a stabilit primul lider al competiţiei. Aceasta a fost un contratimp de 13,8 km, care a avut pe traseu o căţărare de 2,4 kilometri cu o pantă medie de 7,2%, dar şi un zid de 300 de metri la final pe care panta medie a fost de 12,3 %. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) a fost cel mai rapid, fiind urmat de Brandon McNulty, ”locotnenentul” lui Tadej Pogacar la UAE a avut un parcurs excelent şi a fost până în ultimii metri în faţa reperului stabilit de Roglic. Şi totuşi rutierul de la Jumbo Visma a terminat cu doar două secunde în urma slovenului. Totuşi, emoţiile pentru Primoz nu s-au încheiat decât la sosirea compatriotului şi rivalului său Tadej Pogacar, care însă a sosit al cincilea la 28 de secunde, în urma coechipierilor lui Roglic, Jonas Vingegaard şi Tobias Foss.

Traseul etapei de ieri a fost destul de complicat, atât din pricina reliefului, cât şi a suprafeţei de rulare, pe unele porţiuni. Cei doi mari favoriţi, şi-au arătat „muşchii”, dar fără a se întrebuinţa serios. Mai insistent a fost Pogacar, devansat de Roglic de la contratimp, ajutat de coechiperul său McNulty. Pe acest traseu dificil s-a impus, totuşi un „om al casei”, bascul Alex Aranburu. El a atacat la 10 km de linia de sosire, chiar pe coborârea după ultima căţărare şi, ca un bun cunoscător al locurilor, s-a desprins decisiv şi, profitând de pasivitatea relativă a plutonului, preocupat de sprintul final, dar şi de cunoaşterea locurilor, a câştigat „en solitaire”, obţinând prima victorie din acest sezon pentru Astana (la care a venit de anul trecut) şi prima victorie personală de etapă în World Tour. El a fost urmat de de coechipierul său, Omar Fraile, tot de la Astana şi tot „de-al casei!” şi de Pogacar, Roglic clasându-se al şaselea, în acelaşi timp ce cei doi. Pogacar a câştigat bonificaţia de patru secunde.apropiindu-se la 24 de secunde de liderul clasamentului general. Între Roglic şi Pogacar (clasat pe locul IV) sunt intercalaţi Aranburu (^5 s) şi McNulty (^6)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.