anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Eveniment

CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI - 2014

GALERIE
Sigla cotnari
  • Sigla cotnari
- +

      Pentru al treilea an consecutiv, producãtorul SC Cotnari SA a organizat sâmbãtã - 21  februarie competitia „Campionul Podgoriei Cotnari”, eveniment în cadrul cãruia peste 30 de invitati, specialisti, producãtori, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 60 de vinuri din recolta 2014, produse în aceastã podgorie. Competitia  a avut ca principale obiective, atât desemnarea celor mai reusite vinuri produse de producãtorul gazdã, dar si de cãtre ceilalti producãtori cu care împarte denumirea de origine controlatã Cotnari, cât si crearea unei competiþii de traditie pentru regiune.
       Tãmâioasa româneascã sec, din productia anului 2014, produsã de Casa de Vinuri Cotnari SA a fost aleasa celor peste 30 de cunoscãtori în ale vinului.  Acest vin, campion absolut al editiei 2014, urmeazã a fi îmbuteliat de Casa de Vinuri Cotnari sub denumirea deja cunoscutã de Colocviu la Roma.      

        Domnii Dan Boboc, Cãtãlin Pãduraru, Gheorge Crãciunescu, Traian Petrea senior si Traian Petrea junior în calitate de Presedinte, Ambasador al vinului, respectiv membri ai Asociatiei Degustãtorilor Autorizati din România, dl. Costicã Savin (SCDVV Iasi), domnul  Sergiu Nedelea - Ambasador pentru România al Asociatiei Somelierilor Europeni, cãrora li s-au alãturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro) Cezar Ioan, Horia Haznas, Rãzvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, se numãrã printre cei care au avut misiunea de a aprecia si juriza vinurile producãtorilor din podgoria Cotnari.     

      Pe lângã Tãmâioasa Româneascã sec, au fost alese încã 10 vinuri cu care producãtorii urmeazã sã participe pe viitor, la concursurile internationale de vin.
         Lista vinurilor selectionate :

Campionul Podgoriei Cotnari ” - TÃMÂIOASA ROMANEASCà 2014 -COLOCVIU LA ROMA
- Feteasca albã sec - CASA DE VINURI COTNARI
- Chardonnay - CASA VARZARI
- Francusã - SC COTNARI SA
- Aligote - CASA BILIUS
- Grasa demidulce - SC COTNARI SA
- Grasa sec - CASA DE VINURI COTNARI
- Busuioaca sec - CASA DE VINURI COTNARI
- Feteascã albã demidulce - SC COTNARI SA
- Tãmâioasa româneascã dulce - SC COTNARI SA
- Feteascã neagrã sec - CASA DE VINURI COTNARI
                               
   Compania COTNARI

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.