Eveniment

Campionul podgoriei Cotnari – Editia 2016

marți, 01 martie 2016, 10:15
2 MIN

Pentru al patrulea  an consecutiv, la Cotnari s-a organizat competiţia „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment ce  a avut loc sâmbătă, 27  februarie. În cadrul acestuia, peste 40 de invitaţi, specialişti, producători, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat 75 de vinuri din recolta 2015, produse în podgorie.

     Evenimentul  a avut ca obiective desemnarea celor mai reuşite vinuri produse în anul 2015 sub denumirea de origine controlată Cotnari, dar şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie pentru regiune.
    Punctajul maxim a fost obţinut de către FETEASCA NEAGRĂ din gama Castel Vlădoianu, producţia 2015 a Casei de Vinuri Cotnari, vin care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari. Alegerea a fost făcută de cei peste 40 de cunoscători în ale vinului. 

 

Domnilor Dan Boboc (în calitate de Preşedinte al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România), Cătălin Păduraru (în calitate de Ambasator al vinului), Traian Petrea senior şi Traian Petrea junior, Costică Savin  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România al Asociaţiei Somelierilor Europeni), li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.com), precum Cezar Ioan, Horia Haznaş, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile şi nu numai.

Pe lângă Feteasca Neagră  sec, au fost alese încă 10 vinuri cu care producătorii urmează să participe pe viitor, la concursurile internaţionale.

Lista vinurilor selectate (producţia 2015)
„Campionul Podgoriei Cotnari ” – FETEASCA NEAGRA SEC – CASTELVLĂDOIANU
– Blanc Cotnari – COTNARI SA
– Fetească Albă demidulce – COTNARI SA
– Grasa de Cotnari demidulce – COTNARI SA
– Tămâioasă Românească dulce – COTNARI SA
– Tămâioasă Românească demidulce – CASA VARZARI
– Fetească Neagră roze – CASA DE VINURI COTNARI
– Tămăioasă Românească gama DOMENII – CASA DE VINURI COTNARI
– Grasa de Cotnari gama COLOCVIU – CASA DE VINURI COTNARI
– Tămâioasă Românească gama COLOCVIU – CASA DE VINURI COTNARI
– Busuioacă roze gama COLOCVIU – CASA DE VINURI COTNARI

Compania COTNARI,

Preşedinte Constantin DELEANU

Comentarii