Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Eveniment

Campionul podgoriei COTNARI - Ediţia 2017

GALERIE
1Sigla cotnari23456
  • 1
  • Sigla cotnari
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
- +

Asociaţia DOMENIILE COTNARI  a  organizat cea de-a cincea ediţie a concursului „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment care a avut  loc sâmbâtă, 4  februarie 2017.

       
     În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitaţi din ţară şi străinătate, specialişti, producători, critici de vin, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat 75  de vinuri  din recolta 2016, produse în podgorie. 
     Şapte producători locali au fost prezenţi la competiţie.
    Concursul  a avut ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2016 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie, pentru regiune.

     Punctajul maxim a fost obţinut de către GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, producţia 2016, a Casei de Vinuri Cotnari, vin care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari şi care a obţinut MAREA MEDALIE DE AUR.

     Domnilor Cătălin Păduraru - Preşedintele juriului  ( Director al Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti ), Traian Petrea junior, doamnei Lucia Pârvu, Traian Petrea senior  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, dl. Sergiu Nedelea ( Ambasador pentru România al Asociaţiei Somelierilor Europeni ), dl.Florin Voica ( Preşedinte al Asociaţiei Sommelierilor din România ) li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri ( vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc ), precum  Horia Haşnaş, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile, Cosmin Tudoran şi nu numai.

     Pentru prima dată,  au fost prezenţi în juriu 3 jurnalişti şi blogeri de vin din Olanda - Johannes Lamers, Serbia - Tomislav Ivanovici şi Polonia - Lukasz Ostrowski.

      Pe lângă Campionul Podgoriei Cotnari - GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, au fost premiate cu medalii de aur şi argint încă 14 vinuri cu care producătorii urmează să participe la concursurile internaţionale.

 Medalii de AUR au primit:

   - Grasa de Cotnari demidulce - COTNARI S.A.
   - Fetească Albă sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Frâncuşă sec - COTNARI S.A.
   - Fetească neagră sec, Castel Vlădoianu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Tămâioasă Românească dulce - COTNARI S.A.
   - Busuioacă rose sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Fetească neagră rose sec, Domenii - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Blanc Cotnari demisec - COTNARI S.A.
   - Tămâioasă Românească sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.


Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

   - Aligote sec - producător Rădeanu Bogdan
   - Sauvignon Blanc sec - producător Carja Emanuel
   - Fetească albă - producător Stoica Dragoş
   - Fetească albă - producător Schitul Mănăstirii Neamţ
   - Francuşă sec -  producător Casa Varzari

Asociaţia Domeniile Cotnari                          

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri