anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Eveniment

Campionul podgoriei COTNARI - Ediţia 2017

GALERIE
1Sigla cotnari23456
 • 1
 • Sigla cotnari
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
- +

Asociaţia DOMENIILE COTNARI  a  organizat cea de-a cincea ediţie a concursului „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment care a avut  loc sâmbâtă, 4  februarie 2017.

       
     În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitaţi din ţară şi străinătate, specialişti, producători, critici de vin, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat 75  de vinuri  din recolta 2016, produse în podgorie. 
     Şapte producători locali au fost prezenţi la competiţie.
    Concursul  a avut ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2016 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie, pentru regiune.

     Punctajul maxim a fost obţinut de către GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, producţia 2016, a Casei de Vinuri Cotnari, vin care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari şi care a obţinut MAREA MEDALIE DE AUR.

     Domnilor Cătălin Păduraru - Preşedintele juriului  ( Director al Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti ), Traian Petrea junior, doamnei Lucia Pârvu, Traian Petrea senior  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, dl. Sergiu Nedelea ( Ambasador pentru România al Asociaţiei Somelierilor Europeni ), dl.Florin Voica ( Preşedinte al Asociaţiei Sommelierilor din România ) li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri ( vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc ), precum  Horia Haşnaş, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile, Cosmin Tudoran şi nu numai.

     Pentru prima dată,  au fost prezenţi în juriu 3 jurnalişti şi blogeri de vin din Olanda - Johannes Lamers, Serbia - Tomislav Ivanovici şi Polonia - Lukasz Ostrowski.

      Pe lângă Campionul Podgoriei Cotnari - GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, au fost premiate cu medalii de aur şi argint încă 14 vinuri cu care producătorii urmează să participe la concursurile internaţionale.

 Medalii de AUR au primit:

   - Grasa de Cotnari demidulce - COTNARI S.A.
   - Fetească Albă sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Frâncuşă sec - COTNARI S.A.
   - Fetească neagră sec, Castel Vlădoianu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Tămâioasă Românească dulce - COTNARI S.A.
   - Busuioacă rose sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Fetească neagră rose sec, Domenii - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
   - Blanc Cotnari demisec - COTNARI S.A.
   - Tămâioasă Românească sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.


Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

   - Aligote sec - producător Rădeanu Bogdan
   - Sauvignon Blanc sec - producător Carja Emanuel
   - Fetească albă - producător Stoica Dragoş
   - Fetească albă - producător Schitul Mănăstirii Neamţ
   - Francuşă sec -  producător Casa Varzari

Asociaţia Domeniile Cotnari                          

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.