anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

Campionul Podgoriei COTNARI - ediţia 2018

GALERIE
Sigla cotnari
 • Sigla cotnari
- +

Sâmbătă,17 februarie 2018, Asociaţia DOMENIILE COTNARI  a organizat cea de-a şasea ediţie a concursului „Campionul Podgoriei Cotnari”.
 

În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitaţi din ţară  şi străinătate, specialişti, producători, critici de vin, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat aproximativ 90 de vinuri  din recolta 2017, produse în podgorie. Şase producători locali au fost prezenţi la competiţie.

Concursul a avut ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2017 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie, pentru regiune. Vinul cu cel mai mare punctaj a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari şi  a obţinut MAREA MEDALIE DE AUR.

Domnilor Cătălin Păduraru - Preşedintele juriului  (Director al Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti), Traian Petrea junior, Traian Petrea senior  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România  al Asociației Somelierilor Europeni), dl.Florin Voica (Preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din România), dl.Marian Timofti, preşedinte al Organizaţiei Somelierilor din România, li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro,berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc), precum  Horia Hasnas, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile, Tudor Bălan, Iulian Grigorescu şi nu numai.

Pentru al doilea  an  consecutiv,  au fost prezenţi în juriu 3 jurnalişti şi blogeri de vin din străinătate:

Dusan Jelic - Wine of Serbia / winelver ambassador Serbia,
Daniel Ercsey / Ungaria, editor WineSofa - cea mai cunoscută revistă de vin online,
Luiz Alberto / SUA - Founder la Winelover Community şi CEO & Founder la The Wine Hub.

Pe lângă Campionul Podgoriei Cotnari - Fetească neagră, de la CASA DE VINURI COTNARI, au fost premiate cu medalii de aur şi argint încă 14 vinuri cu care producătorii urmează să participe la concursurile internaţionale.

 Medalii de AUR au primit:

- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ DULCE - COTNARI SA
- FETEASCĂ NEAGRĂ ROZE - CASA DE VINURI COTNARI
- FRÂNCUŞĂ - COTNARI SA
- FETEASCĂ ALBĂ - COTNARI SA
- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- CHATEAU - COTNARI SA
- BLANC - COTNARI SA
- GRASĂ DE COTNARI SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- GRASĂ DE COTNARI DEMIDULCE - COTNARI SA
- BUSUIOACĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI

Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

- FETEASCĂ ALBĂ - VARZARI MILUŢĂ
- FETEASCĂ ALBĂ - CASA STOICA
- CHARDONAY - CASA VARZARI
- CABERNET SOUVIGNON ROZE - CASA SCUTARU

 

Asociaţia Domeniile Cotnari                    

     

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X