Campionul Podgoriei COTNARI - ediţia 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 24.02.2021

Eveniment

Campionul Podgoriei COTNARI - ediţia 2018

GALERIE
Sigla cotnari
  • Sigla cotnari
- +

Sâmbătă,17 februarie 2018, Asociaţia DOMENIILE COTNARI  a organizat cea de-a şasea ediţie a concursului „Campionul Podgoriei Cotnari”.
 

În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitaţi din ţară  şi străinătate, specialişti, producători, critici de vin, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat aproximativ 90 de vinuri  din recolta 2017, produse în podgorie. Şase producători locali au fost prezenţi la competiţie.

Concursul a avut ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2017 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie, pentru regiune. Vinul cu cel mai mare punctaj a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari şi  a obţinut MAREA MEDALIE DE AUR.

Domnilor Cătălin Păduraru - Preşedintele juriului  (Director al Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti), Traian Petrea junior, Traian Petrea senior  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România  al Asociației Somelierilor Europeni), dl.Florin Voica (Preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din România), dl.Marian Timofti, preşedinte al Organizaţiei Somelierilor din România, li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro,berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc), precum  Horia Hasnas, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile, Tudor Bălan, Iulian Grigorescu şi nu numai.

Pentru al doilea  an  consecutiv,  au fost prezenţi în juriu 3 jurnalişti şi blogeri de vin din străinătate:

Dusan Jelic - Wine of Serbia / winelver ambassador Serbia,
Daniel Ercsey / Ungaria, editor WineSofa - cea mai cunoscută revistă de vin online,
Luiz Alberto / SUA - Founder la Winelover Community şi CEO & Founder la The Wine Hub.

Pe lângă Campionul Podgoriei Cotnari - Fetească neagră, de la CASA DE VINURI COTNARI, au fost premiate cu medalii de aur şi argint încă 14 vinuri cu care producătorii urmează să participe la concursurile internaţionale.

 Medalii de AUR au primit:

- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ DULCE - COTNARI SA
- FETEASCĂ NEAGRĂ ROZE - CASA DE VINURI COTNARI
- FRÂNCUŞĂ - COTNARI SA
- FETEASCĂ ALBĂ - COTNARI SA
- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- CHATEAU - COTNARI SA
- BLANC - COTNARI SA
- GRASĂ DE COTNARI SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- GRASĂ DE COTNARI DEMIDULCE - COTNARI SA
- BUSUIOACĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI

Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

- FETEASCĂ ALBĂ - VARZARI MILUŢĂ
- FETEASCĂ ALBĂ - CASA STOICA
- CHARDONAY - CASA VARZARI
- CABERNET SOUVIGNON ROZE - CASA SCUTARU

 

Asociaţia Domeniile Cotnari                    

     

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro? Mai bine nu

Lucian DÎRDALA

Euro? Mai bine nu

Guvernul şi clasa politică nu au niciun chef să introducă moneda unică, dar - spre deosebire de omologii lor maghiari sau polonezi - nu au curajul să o afirme explicit. De parcă întreg continentul nu s-ar putea odihni, noaptea, de grija intrării României în zona euro.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (II)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (II)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Cu Vio la Veneţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Cu Vio la Veneţia

Cu Vio am lucrat pe vremea lui Ceaşcă la un institut de cercetare. Prin '95-'96 ne-am întâlnit încă o dată, după care l-am pierdut (credeam definitiv). Era hotărât să plece în Occident.

Uriaşul cu suflet mare

Alex VASILIU

Uriaşul cu suflet mare

Dacă priveşti de sus, de pe dealul Mestecănişului, ori dacă o iei spre valea Iacobenilor, îţi atrag atenţia case mici „aruncate” pe-o coastă, uitate acolo de-un veac, două. 

pulspulspuls

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Două vorbe pe azi, din prima, ca să nu uităm de el, despre noul subpprifect userist de Iaşi, junele Fănică de la Popricani. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.