Campionul Podgoriei COTNARI - ediţia 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Eveniment

Campionul Podgoriei COTNARI - ediţia 2018

GALERIE
Sigla cotnari
  • Sigla cotnari
- +

Sâmbătă,17 februarie 2018, Asociaţia DOMENIILE COTNARI  a organizat cea de-a şasea ediţie a concursului „Campionul Podgoriei Cotnari”.
 

În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitaţi din ţară  şi străinătate, specialişti, producători, critici de vin, jurnalişti şi bloggeri de vin au analizat şi jurizat aproximativ 90 de vinuri  din recolta 2017, produse în podgorie. Şase producători locali au fost prezenţi la competiţie.

Concursul a avut ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2017 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât şi crearea unei competiţii între producătorii de tradiţie, pentru regiune. Vinul cu cel mai mare punctaj a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari şi  a obţinut MAREA MEDALIE DE AUR.

Domnilor Cătălin Păduraru - Preşedintele juriului  (Director al Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti), Traian Petrea junior, Traian Petrea senior  în calitate de membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România  al Asociației Somelierilor Europeni), dl.Florin Voica (Preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din România), dl.Marian Timofti, preşedinte al Organizaţiei Somelierilor din România, li s-au alăturat importanţi reprezentanţi ai presei de specialitate şi bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro,berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc), precum  Horia Hasnas, Răzvan Stoenescu, Laurenţiu Horodnic, Mihai Vasile, Tudor Bălan, Iulian Grigorescu şi nu numai.

Pentru al doilea  an  consecutiv,  au fost prezenţi în juriu 3 jurnalişti şi blogeri de vin din străinătate:

Dusan Jelic - Wine of Serbia / winelver ambassador Serbia,
Daniel Ercsey / Ungaria, editor WineSofa - cea mai cunoscută revistă de vin online,
Luiz Alberto / SUA - Founder la Winelover Community şi CEO & Founder la The Wine Hub.

Pe lângă Campionul Podgoriei Cotnari - Fetească neagră, de la CASA DE VINURI COTNARI, au fost premiate cu medalii de aur şi argint încă 14 vinuri cu care producătorii urmează să participe la concursurile internaţionale.

 Medalii de AUR au primit:

- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ DULCE - COTNARI SA
- FETEASCĂ NEAGRĂ ROZE - CASA DE VINURI COTNARI
- FRÂNCUŞĂ - COTNARI SA
- FETEASCĂ ALBĂ - COTNARI SA
- TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- CHATEAU - COTNARI SA
- BLANC - COTNARI SA
- GRASĂ DE COTNARI SEC - CASA DE VINURI COTNARI
- GRASĂ DE COTNARI DEMIDULCE - COTNARI SA
- BUSUIOACĂ SEC - CASA DE VINURI COTNARI

Cu medalii de ARGINT au fost premiate:

- FETEASCĂ ALBĂ - VARZARI MILUŢĂ
- FETEASCĂ ALBĂ - CASA STOICA
- CHARDONAY - CASA VARZARI
- CABERNET SOUVIGNON ROZE - CASA SCUTARU

 

Asociaţia Domeniile Cotnari                    

     

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.