anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Canabisul este cel mai consumat drog, mai ales de catre tineri

GALERIE
muguri-canabis
 • muguri-canabis
- +

Un raport privind situatia drogurilor in Romania arata ca in 2015, pentru prima oara in ultimii aproape zece ani, canabisul este pe primul loc in ceea ce priveste cererea de tratament ca urmare a consumului de droguri. Numarul persoanelor tratate a fost de trei ori mai mare decat in 2006, cand a inceput monitorizarea. De asemenea, in 2015, canabisul este si cel mai capturat drog, reprezentand peste 44% din cantitatea totala de droguri capturate.

Calea de administrare, care continua sa fie predominant injectabila, cu riscurile aferente, ramane regula pentru cazuistica deceselor asociate consumului de droguri, iar opiaceele continua sa domine tabloul drogurilor ilegale din Romania.

Totodata, examenele toxicologice au indicat prezenta unei singure substante in jumatate dintre decesele prin supradoza inregistrate in anul de referinta.

La nivel national, in 2015, au fost inregistrate 4.060 cazuri de urgente medicale in care a fost semnalat consumul cel putin al unui drog ilicit (consum singular sau in combinatie). Din totalul cazurilor in care s-a raportat consum exclusiv de droguri ilicite, 42,4% au fost datorate consumului de NSP, in 12,9% dintre cazuri a fost consemnat consumul de canabis, iar in 8,9% s-a declarat consum de opiacee (heroina, metadona sau opiacee generic). In peste doua treimi din cazurile de urgenta datorate consumului de droguri ilicite s-a inregistrat consumul singular de diferite substante psihoactive. Dintre acestea, cea mai mare parte a fost cauzata de consumul de noi substante psihoactive.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.