Când a văzut polițiștii, un șofer de 52 de ani a încercat să se transforme în pieton

miercuri, 05 iunie 2024, 03:30
2 MIN
 Când a văzut polițiștii, un șofer de 52 de ani a încercat să se transforme în pieton

La vederea polițiștilor, un șofer s-a transformat subit în pieton. Nu avea permis și a crezut că va reuși să treacă neobservat. S-a ales în schimb cu o condamnare.

La sfârșitul lui februarie 2020, Dumitru Zăncianu se afla la volanul unei autoutilitare VW Transporter în satul Glăvănești din comnuna Andrieșeni. Se afla pe un drum comunal, cu o circulație redusă. A avut însă ghinionul ca pe drum să se afle o patrulă a Secției 3 Poliție Rurală Popricani. Zăncianu nu avea permis, așa că la vederea polițiștilor a oprit și a coborât din mașină, împreună cu pasagerul pe care îl avea în dreapta. Apoi a traversat, ca simplu pieton, îndreptându-se spre casă. Comportamentul său a fost considerat însă suspect de polițiști care l-au legitimat.

Cercetările au stabilit că bărbatul de 52 de ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În ziua respectivă, mersese la muncă la vie, cu mașina. Tocmai se întorcea spre casă, când s-a întâlnit cu polițiștii.

Magistrații Judecătoriei, care au analizat dosarul în primă instanță, au reținut faptul că incidentul se petrecuse pe un drum slab circulat și nu cauzase prejudicii grave. Bărbatul colaborase cu polițiștii și nu încercase să influențeze mersul anchetei. Ca urmare, judecătorii au apreciat că o pedeapsă de un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani este suficientă.

Sentința a fost contestată de Zăncianu, apărătorul acestuia cerând amânarea executării pedepsei. O astfel de decizie i-ar fi lăsat ieșeanului cazierul nepătat. Solicitarea a fost respinsă însă ieri de Curtea de Apel, care a menținut prima sentință.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii