Când ajunge la Iaşi tăvălugul schimbărilor de şefi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Când ajunge la Iaşi tăvălugul schimbărilor de şefi?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ne tot întreabă lumea dacă am auzit ceva despre când va veni tăvălugul schimbărilor de şefi şi la Iaşi, ăla împins de liberali. 

Da, stimaţi telespectatori, iată că, din ce spune amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, el chiar a auzit câte ceva de prin zona liberală, chestiuni venite aseară cu trenul de noapte dinspre guvernul din capitală. Cică primul val de schimbări va cuprinde reprezentanţii guvernului în teritoriu, adicătelea prifecţii, subprifecţii şi oamenii din aparatul lor legaţi politic de partidoi. Abia după aceste schimbări vor urma şi celelalte, la nivel de derecţiuni judeţene sau regionale, agenturi sau inspektorate.

Aşadar, haideţi să începem cu începutul: când va veni tăvălugul peste prifecţi şi subprifecţi? Pentru asta, ia’n muiaţi dej’tiul în gură şi daţi repejor foaia pe ‘nainte, ca să cetiţi pulsuleţul următor!

Rocada Marianilor de la Iaşi la prefectură, la prima zăpadă

Prin anumite medii apropiate deciziei politice se vorbeşte că toţi prefecţii partidoiului rămaşi în funcţie la ora asta, adică marea lor majoritate, inclusiv la Iaşi, ar urma să fie schimbaţi în sau imediat după perioada Sărbătorilor, stimaţi telespectatori. Motivul ar fi acela că nimeni dintre liberali nu prea ar avea chef să se bage acuma în pâine, ca să facă la greu de continuitate de Crăciun sau de Anul Nou.

Iniţial zice-se că Şică Orban nu prea ar fi agreat el asemenea argumente tip moft, dar, până la urmă, i s-ar fi aprins şi lui un beculeţ, ca odată cu schimbarea prifecţilor să bifeze şi el electoral ceva biluţe albe. Şi, cum în perioada sărbătorilor cică sunt anunţate multe vijelii şi zăpezi prin ţară, umblă vorba că menistrul administraţiunii ar urma să schimbe prifecţii funcţie de care va da piept prima dată cu zăpada. Căci, se ştie, asta îl va prinde pe oricare pe nepregătite, iar guvernul lui Şică, pentru a detensiona situaţia, pentru a da şi un semnal de forţă, va anunţa demiterea celui în cauză exact atunci. Aşa că, stimaţi telespectatori, dacă e adevărată poanta asta, nu mai întrebaţi de schimbări: consultaţi prognoza meteo! Doamna Ortansa Jude, aveţi legătura!

Variantă de lucru

Unul din planurile liderului liberal pentru anul viitor ar fi ca, în varianta în care ies anticipatele, dar şi dacă îi trec alegerile în două tururi, Şică Orban să candideze la primăria Bucureştiului, bazându-se pe notorietatea pe care o va căpăta ca premier câteva luni. Pe termen lung, după un mandat de premare, ar viza s-o ia pe urmele lui Băse, spre Cotroceni, în 2024. Ohohoo...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.