anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Comunicat de presa

Când întunericul pare de nepătruns, lumina vine de unde te aștepți mai puțin! (P)

GALERIE
cover articol-01
 • cover articol-01
- +

„Bine că se termină!” îmi vine să spun aproape de fiecare dată când mă gândesc la 2022. Un an care a fost greu încă din primele sale momente. Cu atât mai complicat cu cât venea după alți doi dificili, anii pandemiei. 

Cine și-ar fi imaginat, chiar și pe 23 februarie, că va începe un război, din nou, lângă granița României? Am fost avertizați, dar acest război părea – și este, de fapt – atât de absurd, încât am speram până în ultimul moment că nu va fi posibil. 

Și totuși, s-a întâmplat. Iar cutia pandorei, deschisă o dată cu invazia militară în Ucraina, nu i-a afectat doar pe vecini noștri, uciși din ordinul unui maniac sau nevoiți să plece cu milioanele din casele lor bombardate. Ne-a afectat pe noi toți, prin problemele economice pe care le-a creat în lanț nebunia lui Putin și prin amenințarea pe care o simțim cu toții din partea unei armate care nu are scrupule, cea rusească. 

Am scăpat de restricțiile pandemiei și am dat peste restricțiile crizei energetice. Cum spuneam, „bine că se termină acest an”.

Dar au fost și lucruri bune: românii au dat un exemplu lumii pentru solidaritatea incredibilă cu care au sărit în ajutorul vecinilor ucraineni. Ați fost un exemplu de solidaritate și de bunătate, ați arătat că speranța nu moare, de fapt, niciodată. 

Și când întunericul pare de nepătruns, lumina vine de unde te aștepți, poate mai puțin, întâi ca un punct și apoi, tot mai puternic, ca un reflector. 

Opțiunea noastră rămâne clară pentru Uniunea Europeană, rămâne categorică pentru NATO. Și chiar dacă ne-a supărat nedreptatea respingerii Schengen, am arătat că știm să rămânem împreună, cu noi și cu Europa. 

Și pentru noi, ieșenii a fost un an cu bune și cu rele. Anul acesta, personaje care au ajuns întâmplător să conducă instituții importante ale orașului și județului Iași ne-au făcut de râs prin multiplele probleme penale în care sunt vizați de anchetele procurorilor. 

A ieșit la iveală o mocirlă morală și financiară pe care mulți nu și-o imaginau de asemenea magnitudine. Totul este blocat, suntem arătați cu degetul din cauza celor doi, care, de fapt, nu ne reprezintă. 

Din nou, însă, partea bună vine din faptul că a început curățenia. Intrăm în 2023 cu această certitudine, că Iașul va fi mai bine, pentru că a început curățenia într-o zonă de corupție ce părea de nepătruns. 

Poate că vi se pare ciudat că într-un moment de sărbătoare, vorbesc mai mult de ceea ce s-a întâmplat rău. O fac tocmai pentru că sunt un optimist. Ca să putem merge mai departe, ca să putem avansa, trebuie întâi să facem o evaluare onestă, pentru a stabili corect obiectivele. 

Tocmai de aceea sunt optimist: a fost un an greu, dar a fost și anul care ne-a arătat că putem învinge chiar și când totul pare să fie împotriva noastră.

Am un sentiment bun pentru 2023: va fi anul în care solidaritatea, unitatea și dorința noastră de a face bine vor da multe roade. 

Vă mulțumesc pentru tot! Vă urez ca anul care vine să fie cel mai bun de până acum. 

La mulți ani, 2023! 

Marius BODEA
Senator USR 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.