Când justiția doarme. Viol cu aceeaşi victimă, comis la câteva ore după liberarea condiţionată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Când justiția doarme. Viol cu aceeaşi victimă, comis la câteva ore după liberarea condiţionată

GALERIE
victima
  • victima
- +

Proaspăt eliberat din puşcărie, un ieşean doar ce a ajuns acasă să îşi lase bagajul, după care a violat aceeaşi femeie pe care o abuzase sexual în urmă cu doi ani, atunci când a fost închis. În 2008, ieşeanul violase aceeaşi victimă. Revoltător este că, de fiecare dată, violatorul a fost eliberat condiţionat 

Caz incredibil descoperit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi în comuna Bivolari. Un recidivist a fost arestat după ce, la doar câteva ore după ce a fost eliberat condiţionat din puşcărie, a comis o nouă faptă de viol, asupra aceleiaşi victime pe care o abuzase sexual în trecut în două rânduri, fiind condamnat de tot atâtea ori. Cazul ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care Viorel Postolache a fost eliberat condiţionat, după executare a doi ani şi jumătate din cei patru ani de închisoare primiţi, în condiţiile în care legea prevede că un deţinut poate fi eliberat condiţionat doar dacă judecătorii sunt convinşi că acesta se poate reintegra în socie­tate. Faptul că acesta a comis o nouă faptă gravă la doar câteva ore după eliberare denotă că membrii comisiei din penitenciar, dar şi judecătorul de caz, fie nu au acordat atenţie dosarului său, fie au fost duşi de nas cu privire la corijarea ieşeanului. 

A fost arestat din nou 

Viorel Postolache, zis „Somnea“, a fost arestat la finele săptămânii trecute după ce, în prelabil, fusese reţinut de Parchetul de pe lângă Judecătorie. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii acestei unităţi, Postolache este cercetat pentru viol fapta consumându-se la începutul acestei luni. Procurorii precizează că Viorel Postolache a fost eliberat condiţionat din puşcărie pe 2 august. El fusese încarcerat în Penitenciarul Spital Târgu Ocna.

În noaptea de de 2 spre 3 august, ieşeanul a ajuns în acasă. Nici nu a apucat să îşi salute rudele pentru că, după ce şi-a lăsat bagajele, a plecat spre casa ace­leiaşi femei pe care încercase să o violeze şi în 2014. „Inculpatul a pătruns în curte şi a intrat în interiorul locuinţei. Profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, pe fondul afecţiunii psihice a acesteia, inculpatul  a întreţinut  cu persoana vătămată un raport sexual. Când persoana vătămată a început să strige, inculpatul a părăsit în fugă locuinţa acesteia“, au precizat procurorii ieşeni. 

Două fapte similare 

Viorel Postolache a fost arestat pe 2 ianu­arie 2014 şi condamnat în acelaşi an la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu după ce a intrat în locuinţa aceleiaşi victime, încercând să o violeze. În 2008, Postolache a comis o faptă similară, intrând fără drept şi violând aceeaşi femeie. Atunci, a primit şapte ani de închisoare. 

În cazul ambelor condamnări, Viorel Postolache a fost eliberat condiţionat de judecători. În primă fază, după ce a executat aproximativ 5 dintre cei 7 ani de închisoare. Decizia a fost luată atunci de Judecătoria Medgidia. În august, Postolache a fost eli­berat de Judecătoria Oneşti, după ce a executat doi ani şi jumătate din cei patru ani de închisoare. În cazul pedepselor sub 10 ani, Codul Penal prevede că liberarea con­diţionată se poate admite după executare a două treimi din pedeapsă. O condiţie esenţială este însă cea de la punctul c a articolului 100 din Codul Penal: „instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.