Când poate primi copilul telefon mobil. Orașul din Irlanda fără smartphone pentru copii

luni, 17 iunie 2024, 10:57
1 MIN
 Când poate primi copilul telefon mobil. Orașul din Irlanda fără smartphone pentru copii

Când poate primi copilul telefon mobil. Orașul irlandez Greystones a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în urmă cu un an, când directorii tuturor școlilor primare din localitate au cerut părinților să semneze un angajament de a nu cumpăra un smartphone pentru copiii lor înainte ca aceștia să treacă la gimnaziu.

În Irlanda, părinții cumpără telefoane copiiilor în jurul vârstei de 12 ani, iar un studiu arăta că aproximativ 3 sferturi din copiii din Irlanda aveau deja propriul lor telefon când terminau școala primară.

Ideea directorilor din Greystones s-a răspândit, însă, în toată țara. Și a venit la pachet cu întrebarea: când poate primi copilul telefon mobil, de la ce vârstă?

Părinții din 8 școli din Greystones au semnat acordul

Părinții din cele 8 școli primare din Greystones au hotărât să se unească și să semneze acordul prin care se angajau să nu mai cumpere telefoane inteligente copiilor, cel puțin până termină învățământul primar, scrie The Guardian.

„Dacă toată lumea face acest lucru, nu te simți ca și cum ai fi cel mai ciudat. Este mult mai ușor să spui nu”, a declarat Laura Bourne, părintele unui copil de la o școală din acest district.

Mai mult, pe presshub

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii