Când să apelezi la servicii de reparații acoperișuri? (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Advertorial

Când să apelezi la servicii de reparații acoperișuri? (P)

GALERIE
manufacture-roof-family-house-from-ceramic-tiles-copy-space
  • manufacture-roof-family-house-from-ceramic-tiles-copy-space
- +

Acoperișul este unul dintre componentele principale ale oricărei construcții, care asigură atât rezistența în timp a casei, cât și confortul. De aceea, este nevoie să se înțeleagă importanța depistării și adresării problemelor legate de acoperiș în timp util. Efectele devastatoare pot apărea și de la o simplă prindere slăbită a unui element din acoperiș. 

Problemele de la nivelul acoperișului afectează elementele de construcție ale clădirii și pot fi extrem de costisitoare dacă nu se iau măsuri la timp. Multe persoane folosesc mansarda sau podul pentru depozitare sau chiar pentru locuit, lucru care duce la producerea unor probleme la acoperiș. 
Pentru a preveni apariția unor riscuri determinate de problemele de structură a acoperișului, este recomandat să se efectueze cel puțin două inspecții vizuale anual, atât la exterior, cât și în interiorul podului sau al mansardei. Principalele probleme care necesită reparații acoperișuri în București sunt descrise în cele ce urmează.

Lipsa ventilării sau ventilare defectuoasă

Aerisiriea acoperișului și a podului este esențială pentru durata de viață a întregului sistem. În situația în care volumul de aer de sub învelitoare se mișcă foarte puțin spre deloc, se acumulează condens și căldură. Procesul de ventilație este produs în mod natural atunci când gurile de ventilație sunt amenajate la baza și în apropiere de vârful acoperișului. Astfel, aerul cald poate pătrunde prin partea superioară, iar cel rece poate intra prin spate. Dacă ventitația este defectuoasă, umezeala și căldura vor duce la deteriorarea izolației, a materialelor și a căpriorilor. 


Daunele declanșate de copaci 

Apar probleme extrem de grave atunci când un copac se prăbușește pe acoperișul unei case, mai ales pe timpul unei furtuni. Crengile unor arbori din apropiere pot afecta construcția acoperișului permanent, dacă îl zgârie zilnic și îndepărtează stratul de protecție superior. Astfel, materialul va avea un aspect învechit și degradarea se va produce mult mai repede.

Lipsa unei întrețineri periodice

Dacă oamenii ar acorda mai multă atenție întreținerii de-a lungul timpului, problemele referitoare la acoperiș ar putea fi evitate. Acoperișului trebuie să i se acorde mare grijă și atenție, la fel ca în cazul celorlalte părți ale casei. Este indicat să fie îndepărtate crengile copacilor care găuresc materialul și frunzele care pot înfunda jgheaburile. Diversele resturi și sedimente și acumularea de apă pot dăuna sistemului care învelește locuința, favorizând apariția mușchilor. Așadar, verificarea de rutină, curățarea și întreținerea periodică pot prelungi durata de viață a acoperișului. 

Exces de umiditate și scurgeri  

Una dintre cele mai des întâlnite probleme și cele mai dăunătoare este reprezentată de scurgeri, indiferent de materialul utilizat pentru construirea acoperișului. Majoritatea oamenilor sunt de părere că dacă folosesc tablă pentru acoperiș, vor elimina în totalitate riscurile de a întâmpina surprize neplăcute în interiorul casei. Cu toate acestea, scurgerile pot apărea în jurul coșurilor de fum sau conductelor de aerisire, din cauza anumitor zone deteriorate sau montajului necorespunzător al jgheaburilor. 

În ceea ce privește condițiile meteo extreme și tot ceea ce generează umiditate, structura acoperișului va fi afectată, iar în situația în care structura acestuia este realizată din lemn, umiditatea va conduce la apariția mucegaiului. 

În concluzie, există diverse probleme care pot să apară de-a lungul timpului la sistemul de învelitoare, motiv pentru care tuturor persoanelor li se recomandă să apeleze la profesioniști în domeniu, care pot asigura lucrări de reparație rezistente și durabile. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.