anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Când să apelezi la servicii de reparații acoperișuri? (P)

GALERIE
manufacture-roof-family-house-from-ceramic-tiles-copy-space
 • manufacture-roof-family-house-from-ceramic-tiles-copy-space
- +

Acoperișul este unul dintre componentele principale ale oricărei construcții, care asigură atât rezistența în timp a casei, cât și confortul. De aceea, este nevoie să se înțeleagă importanța depistării și adresării problemelor legate de acoperiș în timp util. Efectele devastatoare pot apărea și de la o simplă prindere slăbită a unui element din acoperiș. 

Problemele de la nivelul acoperișului afectează elementele de construcție ale clădirii și pot fi extrem de costisitoare dacă nu se iau măsuri la timp. Multe persoane folosesc mansarda sau podul pentru depozitare sau chiar pentru locuit, lucru care duce la producerea unor probleme la acoperiș. 
Pentru a preveni apariția unor riscuri determinate de problemele de structură a acoperișului, este recomandat să se efectueze cel puțin două inspecții vizuale anual, atât la exterior, cât și în interiorul podului sau al mansardei. Principalele probleme care necesită reparații acoperișuri în București sunt descrise în cele ce urmează.

Lipsa ventilării sau ventilare defectuoasă

Aerisiriea acoperișului și a podului este esențială pentru durata de viață a întregului sistem. În situația în care volumul de aer de sub învelitoare se mișcă foarte puțin spre deloc, se acumulează condens și căldură. Procesul de ventilație este produs în mod natural atunci când gurile de ventilație sunt amenajate la baza și în apropiere de vârful acoperișului. Astfel, aerul cald poate pătrunde prin partea superioară, iar cel rece poate intra prin spate. Dacă ventitația este defectuoasă, umezeala și căldura vor duce la deteriorarea izolației, a materialelor și a căpriorilor. 


Daunele declanșate de copaci 

Apar probleme extrem de grave atunci când un copac se prăbușește pe acoperișul unei case, mai ales pe timpul unei furtuni. Crengile unor arbori din apropiere pot afecta construcția acoperișului permanent, dacă îl zgârie zilnic și îndepărtează stratul de protecție superior. Astfel, materialul va avea un aspect învechit și degradarea se va produce mult mai repede.

Lipsa unei întrețineri periodice

Dacă oamenii ar acorda mai multă atenție întreținerii de-a lungul timpului, problemele referitoare la acoperiș ar putea fi evitate. Acoperișului trebuie să i se acorde mare grijă și atenție, la fel ca în cazul celorlalte părți ale casei. Este indicat să fie îndepărtate crengile copacilor care găuresc materialul și frunzele care pot înfunda jgheaburile. Diversele resturi și sedimente și acumularea de apă pot dăuna sistemului care învelește locuința, favorizând apariția mușchilor. Așadar, verificarea de rutină, curățarea și întreținerea periodică pot prelungi durata de viață a acoperișului. 

Exces de umiditate și scurgeri  

Una dintre cele mai des întâlnite probleme și cele mai dăunătoare este reprezentată de scurgeri, indiferent de materialul utilizat pentru construirea acoperișului. Majoritatea oamenilor sunt de părere că dacă folosesc tablă pentru acoperiș, vor elimina în totalitate riscurile de a întâmpina surprize neplăcute în interiorul casei. Cu toate acestea, scurgerile pot apărea în jurul coșurilor de fum sau conductelor de aerisire, din cauza anumitor zone deteriorate sau montajului necorespunzător al jgheaburilor. 

În ceea ce privește condițiile meteo extreme și tot ceea ce generează umiditate, structura acoperișului va fi afectată, iar în situația în care structura acestuia este realizată din lemn, umiditatea va conduce la apariția mucegaiului. 

În concluzie, există diverse probleme care pot să apară de-a lungul timpului la sistemul de învelitoare, motiv pentru care tuturor persoanelor li se recomandă să apeleze la profesioniști în domeniu, care pot asigura lucrări de reparație rezistente și durabile. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.