Când se trece la ora de vară în 2025, cum ne influențează această schimbare viața de zi cu zi

joi, 20 martie 2025, 15:11
2 MIN
 Când se trece la ora de vară în 2025, cum ne influențează această schimbare viața de zi cu zi

Trecerea la ora de vară reprezintă unul dintre momentele importante ale fiecărui an. Dar când are loc această modificare și de ce este importantă? Află cum ne influențează viața de zi cu zi și ce trebuie să știi pentru a te adapta mai ușor la noul program, scrie pe StirilePROTV.

Efectele schimbării orei pot fi resimțite atât la nivel personal – prin modificarea obiceiurilor de somn și de muncă – cât și la scară mai largă, având implicații economice și sociale, se arată stirileprotv.ro.

Descoperă când trecem la ora de vară 2025 în România, de ce e importantă această schimbare și cum îți poate influența sănătatea, programul și banii.

Urmăriți canalul „Ziarul de Iași” pe WhatsApp. Cele mai importante știri ale zilei sunt disponibile aici

În 2025, această schimbare va avea loc în noaptea de sâmbătă, 29 martie, spre duminică, 30 martie, la ora 03:00, când ceasurile vor fi date înainte, devenind ora 04:00. Pierdem, așadar, o oră de somn, dar ne bucurăm de mai multă lumină pe parcursul zilei. De asemenea, în noaptea de sâmbătă, 25 octombrie, spre duminică, 26 octombrie, la ora 04:00, ceasurile vor fi date înapoi la 03:00 și vom trece la ora de iarnă, conform Calendar-center.ro.

Este important de reținut că, deși aceste date sunt stabilite oficial, ocazional pot apărea discuții privind schimbări legislative la nivel european. Până în prezent, nu s-a ajuns la un consens final pentru renunțarea la sistemul de oră de vară/ iarnă, astfel că România continuă să aplice această practică.

Scopul principal al trecerii la ora de vară este de a profita la maximum de lumina naturală a soarelui. Ideea a fost inițial propusă și implementată pentru a reduce dependența de iluminatul artificial, mai ales în contextul industrial și economic al secolului XX. Cu cât petrecem mai mult timp în lumina naturală, cu atât folosim mai puțină electricitate pentru a ne ilumina locuințele, birourile și alte spații de activitate, conform Oraexactă.eu.
Mai mult pe stirileprotv.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Îți recomandăm

Comentarii