anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

ADVERTORIAL

Când şi unde folosim echipamente de ridicare şi transport?

GALERIE
ridicare-si-transport
 • ridicare-si-transport
- +

 Echipamentele de ridicare şi transport sunt necesare pentru societăţile de transport marfă, cât şi pentru companiile care au ca domeniu de activitate încărcarea-descărcarea mărfii sau sunt utilizate acolo unde deplasarea utilajelor mari este o necesitate. 

 

Din această categorie cele mai utilizate echipamente sunt transpaleţii, fiind folosiţi de societăţile care au ca necesitate transportul mărfii. Dintre avantajele folosirii unui transpalet amintim de posibilitatea ajustării mânerului în orice poziţie, astfel echipamentul se poate adapta la greutatea şi volumul sarcinii ce urmează să fie transportată, precum şi la înălţimea operatorului. 

 
Transpaleţii sunt de două feluri: manuali sau electrici. În aceste două categorii se regăsesc: transpaleţi lift, transpaleţi standard, transpaleţi foarfecă electrici, transpaleţi cu cântar, transpaleţi cu ridicare rapidă, transpaleţi cu furci joase, transpaleţi cu cântar şi imprimantă. Indiferent de modelul utilizat avantajul principal în utilizarea transpaleţilor îl reprezintă economisirea resurselor de timp şi optimizarea procesului de transport a sarcinilor ridicate. Transpaleţii sunt printre cele mai utilizate dispozitive în manipularea mărfurilor, regăsindu-se în mai multe industrii.
  
Stivuitoarele prezintă ca avantaj uşurinţa în manevrare, fiind uşor de încărcat şi neavând nevoie de o forţă mare pentru împingere în timpul manipulării datorită roţilor cu care sunt dotate. În plus, funcţionarea stivuitoarelor este silenţioasă, fiind recomandate pentru transportul şi ridicarea diferitelor sarcini. Ca şi transpaleţii, şi stivuitoarele sunt fie manuale, fie electrice.
 
Mesele cu lift sunt echipamente prevăzute cu mecanisme de ridicare hidraulică care se folosesc la ridicarea sarcinilor şi pot fi staţionare sau mobile, acţionate electric sau manual. Mesele cu lift permit transportul sarcinilor cu o greutate ce poate atinge o jumătate de tonă.
 
Platformele cu role se folosesc la transportarea sarcinilor cu dimensiuni foarte mari, agabaritice. Aceste echipamente pot suporta transportul sarcinilor până la 18 tone. În categoria platformelor se regăsesc: platforme cu role, platforme cu role cu disc rotativ, platforme reglabile cu role. 
Şasiurile de transport sunt utilizate când este necesar transportul sarcinilor cu greutate mai mare de 18 tone sau atunci când se doreşte un control mai bun al direcţiei de deplasare. 
 
Cricurile, fie ele manuale, fie hidraulice, se utilizează la ridicarea sarcinilor, reducând efortul şi crescând productivitatea activităţii.  În funcţie de tipul operaţiunii care urmează să fie realizată, de greutatea maximă, de înălţimea maximă la care urmează să fie ridicată sarcina, dar şi de randamentul necesar, se face selectarea echipamentului de ridicare şi transport.
 
masiniunelte.ro vă pune la dispoziţie toate categoriile de echipamente de ridicare şi transport, pentru a îndeplini o gamă largă de necesităţi ale clienţilor, cu cel mai bun raport calitate-preţ, de la producătorul Bernardo Austria.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.