Când va începe construcţia complexului Penny din Dacia? Va fi un altfel de supermarket, diferit de cele existente

luni, 25 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Când va începe construcţia complexului Penny din Dacia? Va fi un altfel de supermarket, diferit de cele existente

Construirea complexului Penny din Dacia, de pe str. Tabacului, ar putea începe anul viitor. Acest lucru se prefigurează în contextul în care, la finalul săptămânii în curs, proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va ajunge în dezbaterea consilierilor locali.

După ce plenul va emite o hotărâre de aprobare, beneficiarul va putea depune la Primărie documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Penny a achiziţionat, în martie 2022, un teren cu o suprafaţă de 8.200 mp, în apropiere de pasajul Băncilă, pentru o sumă de 1,8 milioane euro. În toamna aceluiaşi an, lanţul de retail a început demersurile pentru aprobarea planului urbanistic.

„Construire supermarket şi magazin produse din carne şi brânzeturi (accesuri auto şi pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţadă şi în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, organizare şantier) şi zonă servicii”, este obiectul proiectul de PUZ.

Complexul cuprinde trei clădiri: una va găzdui supermarketul, iar celelalte două diverse servicii. În prezent, pe amplasament există clădiri construite cu funcţiunea de industrie şi depozitare. În documentaţia urbanistică se arată că amprenta la sol a clădirilor va ajunge la 2.400 mp, în timp ce locurile de parcare şi circulaţiile auto vor ocupa peste 3.300 mp. De asemenea, vor fi amenajate trotuare (cca 700 mp) şi spaţii verzi (cca 1.800 mp).

Parcarea va avea aproape 100 de locuri, iar cele mai multe dintre acestea vor fi amenajate pe latura estică a amplasamentului. Terenul pe care va fi construit supermarketul face parte dintr-o zonă a oraşului care va trece prin schimbări urbanistice radicale în următorii ani: de la pasajul Băncilă şi până în capăt Dacia, perimetrul fiind delimitat de calea ferată (la nord) şi str. Tabacului (la sud). 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii