Când vom primi a treia doză de vaccin anti-COVID şi care va fi schema de administrare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Când vom primi a treia doză de vaccin anti-COVID şi care va fi schema de administrare

GALERIE
vaccin
  • vaccin
- +

În tot mai multe state se vorbeşte despre iminenţa unui val patru al pandemiei, dar şi de o nouă doză (a treia) ce trebuie administrată populaţiei. Newsweek România a întrebat Comitetul Naţional de Vaccinare când ar putea fi administrată în România o nouă doză de vaccin. Statele Europei au ajuns la procente importante de vaccinare a populaţiei.

În jur de 70% din populaţie a vaccinat Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Norvegia, Suedia sau Germania. Cu toatea cestea, numărul infecţiilor de COVID este în creştere, iar o explicaţie o reprezintă apariţia unor noi tulpini mult mai agresive, cea mai cunoscută fiind Delta.

Pe de altă parte, primele vaccinuri anti-COVID au fost administrate în ianuarie, iar specialiştii vorbesc despre protecţie sigură de opt luni.

Newsweek România a întrebat Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID (CNCAV) când ar putea fi adminsitrată populaţiei o nouă doză de vaccin anti-COVID.

„Datele de până acum arată că protecţia împotriva bolii simptomatice COVID-19 şi împotriva spitalizărilor se menţine 6-8 luni şi nu este de aşteptat ca într-o lună sau două să scadă brusc. Din datele ştiinţifice disponibile momentan, nu este nevoie de administrarea unei a treia doze.

Durata protecţiei poate fi măsurată corect doar prin observarea populaţiei vaccinate şi monitorizarea infecţiilor. Sunt studii care urmăresc titruri de anticorpi neutralizanţi şi răspuns celular, însă, nefiind stabiliţi parametrii imuni corelaţi cu protecţia, aceste studii nu sunt suficiente pentru a stabili în ce moment va fi necesară administrarea unei a treia doze.

În timp este totuşi de aşteptat o scădere a titrului de anticorpi. Cu toate acestea, celulele de memorie, capabile să genereze aceşti anticorpi persistă în general mai mult decât anticorpii, aşadar, chiar dacă se observă o scădere în titru, nu înseamnă că la o viitoare întâlnire cu virusul, organismul nu va putea lupta împotriva lui. Din aceste motive, modalitatea de a determina durata protectiei, implicit necesitatea revaccinării care reiese din aceasta este monitorizarea persoanelor vaccinate şi a infectărilor”, potrivit CNCAV.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.