Când vor fi vaccinaţi cei de pe listele de aşteptare. Precizări oficiale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

M-am programat pe listele de aşteptare, dar când îmi vine rândul?

Când vor fi vaccinaţi cei de pe listele de aşteptare. Precizări oficiale

GALERIE
vaccin covid
  • vaccin covid
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a explicat, pentru „Ziarul de Iaşi”, că programarea persoanelor de pe listele de aşteptare din centrele de vaccinare va începe în aprilie fiindcă, în mare parte până atunci, există programări deja realizate anterior pentru persoane incluse în primele două etape ale campaniei naţionale de imunizare. 

Precizările vin în contextul în care ieşenii erau din ce în ce mai nelămuriţi cu privire la faptul că numărul de persoane înscrise pe listele de aşteptare în centrele de vaccinare rămânea la ordinul sutelor sau miilor şi creştea în continuare, fără să mai scadă. Din precizările DSP Iaşi, o parte dintre centre vor deschide fluxuri suplimentare începând cu data de 4 aprilie şi vor chema la vaccinare exclusiv pe cei care s-au înscris pe listele de aşteptare, în timp ce majoritatea centrelor au ca dată de pornire 15 aprilie.

Cititi si: Ce faci dacă ești pe o listă de așteptare cu mii de persoane și un centru de vaccinare e gol

Asta nu înseamnă că persoanele care se pot deplasa nu se pot vaccina şi foarte curând: în centrele din Vlădeni şi Ţibăneşti sunt disponibile în total aproape 100 de doze, conform cifrelor de seara trecută de la ora 19.00, fără liste de aşteptare. Totodată, în unele centre, unde persoane programate nu s-au prezentat şi a existat disponibilitate de vaccinuri, deja au fost chemaţi oameni de pe listele de aşteptare. Conform platformei vaccin.live, care foloseşte informaţii din baza de date naţională a programărilor pentru vaccinare, există doar cele aproape 100 de doze disponibile, de AstraZeneca, în rest, pe listele de aşteptare sunt aproape 25.000 de ieşeni. Ordinea la programare va fi făcută automat din aplicaţie şi va ţine totuşi cont de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.

Cititi si: De ce locul de pe lista de așteptare pentru vaccinare se modifică uneori

Astfel, în fiecare zi, după ce vor începe să fie chemaţi oamenii să se imunizeze, 75% din locuri disponibile în ziua respectivă vor fi menite celor cu boli cronice sau de peste 65 de ani, iar restul, persoanelor din categoria a III-a. În aproape toate centrele din Iaşi care administrează ser Pfizer sunt peste 1.000 de persoane care aşteaptă să fie imunizate. O problemă este însă cu municipiul Paşcani, unde pentru o populaţie de aproape 50.000 de persoane (cu tot cu comunele din preajmă) există un singur centru de vaccinare - la sala de sport, unde sunt aproape 2.000 de persoane programate. Cel mai apropiat alt centru ar fi la Târgu Frumos sau spre judeţul Neamţ, în Roman. Conducerea DSP a spus că autorităţile locale au întâmpinat nişte probleme fiindcă trebuia deschis un al doilea centru, iar momentan se ia în calcul dublarea fluxului la cel actual. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.