Candidaţii: declaraţii optimiste la urne. Unde au votat cei mai notorii din ei?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Candidaţii: declaraţii optimiste la urne. Unde au votat cei mai notorii din ei?

GALERIE
candidati urne
  • candidati urne
- +

Nu ştim dacă vechea zicală „Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge“ a contat în luarea unei decizii, însă Maricel Popa a decis să fie prima oficialitate care se prezintă la vot.

La ora 8, liderul PSD Iaşi şi preşedintele în exerciţiu al CJ a mers ca de obicei la Şcoala „Vasile Conta“ împreună cu soţia. În faţa secţiei de votare l-a aşteptat un numeros staf social-democrat, inclusiv candidata partidului la Primărie, Camelia Gavrilă, care avea să voteze două ore mai târziu, la Colegiul Naţional.

„Am votat cu sufletul unui om care timp de 4 ani a uitat ce înseamnă viaţa de familie, dar a învăţat ce înseamnă viaţa comunităţii. A fost o goană nebună după bani şi proiecte. Am bătut multe recorduri şi am enervat mulţi adversari politici. Ştiu că uneori am devenit antipatic, dar am făcut tot ce am putut ca Iaşul să arate mai bine“, a declarat el la ieşire, îndemnând apoi ieşenii să meargă să voteze.

O oră mai târziu, primarul Iaşului şi-a făcut apariţia la Liceul de Artă, împreună cu Costel Alexe şi cu alţi câţiva liberali.

După ce a recunoscut că nu a respectat traseul impus pe fondul pandemiei în clădirea liceului, Mihai Chirica a declarat la ieşirea de la vot că „emoţiile sunt inevitabile în asemenea momente, pentru că vorbim despre destinul acestei comunităţi. Am votat pentru ieşeni, pentru o viaţă mai bună, pentru ceea ce cred că merită cu adevărat. Le doresc tuturor succes şi să ne vedem cu toţii bine la sfârşitul acestei zile“.

De la Liceul de Artă, întregul grup s-a mutat la Colegiul „Costache Negruzzi“, unde a fost rândul lui Costel Alexe să voteze.

La ieşire, candidatul liberal la preşedinţia CJ a amintit că „au fost irosiţi patru ani în care judeţul a înregistrat degradare, subdezvoltare şi depopulare“. „Suntem obligaţi să facem administraţie publică în foosul cetăţenilor. Vreau să cred că peste patru ani Iaşul va avea o infrastructură mult mai bună, un mediu de afaceri mult mai bine dezvoltat şi să dăm strălucire acestui judeţ care încă nu şi-a exploatat la adevărata valoare potenţialul imens pe care îl are, turistic, cultural, economic şi aş vrea să spun şi administrativ“, a declarat el.

După ce au fost instruiţi în detaliu în privinţa procedurii de votare, Camelia Gavrilă şi soţul ei şi-au exercitat dreptul la una dintre secţiile amenajate la Colegiul Naţional.

„Cred că, după o campanie complexă şi densă, după ce s-au prezentat programe, e un moment al analizei, al reflexiei, un moment în care decidem ce vom face în următorii patru ani“, a declarat ea, invitându-i pe ieşeni la vot, pentru că, „dincolo de dreptul fundamental, are o valoare simbolică şi o valoare extrem de utilă“. În ceea ce o priveşte, ea a votat pentru „un Iaşi al marilor idei, al marilor proiecte, în care educaţia să rămână la nivelul excelenţei, în care serviciile medicale să fie performante, un Iaşi al dezvoltării economice“.

„Am votat pentru schimbare pe linie, atât la Primăria Iaşi, cât şi la Consiliul Judeţean, din două motive: municipiul Iaşi nu este la nivelul pe care îl aşteptăm - investiţiile mari se lasă aşteptate de prea multă vreme, în timp ce, în judeţ, la 30 de ani de la revoluţie, avem numeroase pungi de sărăcie - sute de mii de oameni nu au acces la elemente primare de civilizaţie, gaz, apă curentă, canalizare“, a declarat Marius Bodea, care a candidat la preşedinţia CJ din partea USR-PLUS.

Două ore mai târziu, el a reluat aceste idei alături de Cosette Chichirău, care a votat la Liceul „Vasile Alecsandri“.

Întâmpinată cu aplauze şi ovaţii de reprezenţanţii celor două partide aliate, ea a declarat că „a fost o campanie excelentă“ şi că „ştim cu siguranţă că valorile noastre au câştigat“. „E o zi frumoasă, sperăm să iasă cât mai mulţi ieşeni la vot, să aleagă miracolul ieşean. Vrem ca Iaşul să fie o mândrie pentru România, şi nu o ruşine. Vrem să ne mândrim că suntem aici şi vrem să realizăm potenţialul nostru! Diseară, declarăm victoria!“, le-a spus ea celor prezenţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.