Candidații PNL Iași pentru Consiliul Local și Consiliul Județean - cine sunt oamenii care vor lupta pentru dezvoltarea Iașului (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Comunicat de presă

Candidații PNL Iași pentru Consiliul Local și Consiliul Județean - cine sunt oamenii care vor lupta pentru dezvoltarea Iașului (P)

GALERIE
image001image003image005image007image009image011image013image015
 • image001
 • image003
 • image005
 • image007
 • image009
 • image011
 • image013
 • image015
- +

Sâmbătă, 29 august 2020, a avut loc un eveniment în cadrul căruia echipa Partidului Național Liberal, filiala Iași și-a prezentat candidații pentru funcțiile de consilieri locali și județeni.

Primul care a luat cuvântul a fost ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și președintele biroului județean al PNL Iași, actual candidat pentru președinția Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Este o bucurie să începem această prezentare a candidaților într-o regiune atât de frumoasă, în inima României, la Iași, lângă Palatul Culturii” – a precizat ministrul, continuând prin a spune că „în această campanie, atât eu, cât și membrii Partidului Național Liberal nu vrem să promitem că vom face într-un an de zile ceea ce, în mod normal, ar trebui să se facă în 4 sau în 5 ani. Nu alergăm într-o cursă doar pentru voturi, venim în fața ieșenilor pentru a le spune că vom face, în acești primi 4 ani de administrație liberală la Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, ceea ce poate ar fi trebuit să avem de mult timp în județul nostru”.

Costel Alexe a punctat faptul că toate angajamentele pe care și le asumă vor fi duse la îndeplinire cu ajutorul acestei echipe determinate, așa cum, în doar 9 luni de guvernare, Guvernul PNL a reușit să deblocheze o serie de proiecte notabile pentru România.

Amintim faptul că, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a reușit să operaționalizeze SUMAL, să modifice codul silvic, astfel încât pădurea să fie mai bine protejată, să crească gradul de conservare al biodiversității din ariile naturale protejate, să întreprindă acțiuni de protejare a râurilor, precum și să demonstreze cum pot fi transformate deșeurile în produse prin intermediul economiei circulare. De asemenea, ministrul ieșean este și cel care a întreprins eforturile necesare pentru deblocarea proiectului Autostrăzii Unirii.

După prezentarea unor obiective pe care Costel Alexe își dorește să le concretizeze în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași (modernizarea frumurilor județene sau racordarea locuințelor din mediul rural la rețeaua de gaze naturale), a luat cuvântul primarul Municipiului Iași.

 

Având un discurs motivant, Mihai Chirica a precizat „Cred că este un moment crucial pentru politica românească. După o sută de ani, Iașul are dreptul să trăiască un moment istoric, în care cei care își iubesc cu adevărat țara să vină la guvernare. După o sută de ani, Partidul Național Liberal poate îndrăzni să câștige alegerile locale, atât pentru municipiu, cât și pentru județul Iași (…) și să meargă pe direcția cea bună, direcția pe care România nu a avut-o niciodată până acum”.

Avem una dintre cele mai performante echipe pe care Iașul a dat-o într-o competiție politică” – a menționat primarul. Din cadrul echipei pe care actualul președinte al PNL – Municipiul Iași a menționat-o, astăzi au luat cuvântul trei candidați la Consiliul Local, dar și trei candidați pentru Consiliul Județean.

Primul care a vorbit a fost prof. univ. dr. Mihai Dorin, istoric și fost deputat, actual candidat din partea PNL pentru Consiliul Local Iași. În cuvântarea sa, Mihai Dorin a vorbit despre faptul că Iașul trebuie să devină o capitală politică pentru Regiunea Moldoveii, iar actualii candidați trebuie să își focuseze atenția asupra proiectului autostrăzii Iași – Târgu Mureș. De asemenea, acesta a precizat că „politicienii există prin aceea că pot să aibă o relație contractuală solidă și serioasă cu oamenii care au mari și îndreptățite așteptări de la politicieni”, din acest motiv, precizează acesta „avem mari datorii față de comunitatea ieșeană și față de marea comunitate națională”.

Următorul candidat la Consiliul Local care a luat cuvântul a fost un tânăr cu multă energie și experiență – Daniel Juravle. Acesta a mărturisit că are încredere deplină în echipa pe care PNL o propune și că, timp de doi ani de zile, a avut ocazia să colaboreze cu Mihai Chirica – un primar care are viziunea necesară tranformării Iașului într-un oraș european.

 

Tot pe lista pentru Consiliul Local se numără și Liliana Pintilie – o doamnă cu 35 de ani experiență în domeniul medical, atât în sistemul de sănătate public, cât și cel privat. În acest timp a inițiat și diverse acțiuni de informare, iar pasul în politică a decis să îl facă alături de PNL, convinsă fiind că alături de această echipă va putea să inițieze proiecte în interesul ieșenilor. 

În ceea ce privește candidații pentru Consiliul Județean Iași, astăzi au luat cuvântul Romeo Vatră, Daniel Șandru și Georgeana Olaru.

Romeo Vatră a fost în mandatul 2016-2020 liderul consilierilor județeni ai PNL Iași și unul dintre cei mai activi opozanți ai acțiunilor frauduloase ale lui Maricel Popa. Datorită acestuia și echipei de consilieri județeni liberali, locuitorii Iașului au putut afla care sunt, punctual, problemele legate de implementarea tuturor proiectelor din județ, precum și cum este cheltuit banul public. Acesta a mărturisit că a găsit permanent în persoana lui Costel Alexe un partener de dialog, împreună cu care a dezbătut planul de acțiune al echipei. De asemenea, chiar dacă nu au fost mereu de acord, Romeo Vatră a mărturisit că președintele PNL Iași, Costel Alexe, și-a pus încrederea în el și în echipa sa că iau cele mai bune decizii.

 

Un alt nume sonor de pe lista pe care PNL Iași o propune pentru Consiliul Județean Iași este cel al prof. univ. dr. Daniel Șandru. Acesta a fost în 2016 Secretar de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României, coordonator al Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului. Este profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași și director onorific al revistei de cultură contemporană Timpul. Daniel Șandru a mărturisit că în cadrul unei cercetări pe care a efectuat-o la Universitatea din Konstanz se întreba dacă nu cumva liberalismul este o mișcare care ar trebui să renunțe la valorile ideologice și să se axeze mai mult pe lucrurile concrete. Astăzi, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților PNL, acesta a declarat că a găsit în cadrul PNL Iași oamenii capabili să transforme Iașul într-un model în ceea ce privește mișcarea liberală și concretețea faptelor.

 

Pentru funcția de consilier județean al Iașului candidează și Georgeana Olaru. Aceasta este o tânără implicată, Președinte al TNL Miroslava, Prim-vicepreședinte al TNL Iași, precum și consilier în cadrul Consiliului Local Miroslava – o comună care a cunoscut o dezvoltare înfloritoare și care este dată drept exemplu de bune practici la nivel național. Georgeana a declarat că este recunoscătoare pentru faptul că PNL Iași își pune încrederea în tineri și își propune să îi reprezinte onorabil la nivel județean. Amintim faptul că peste 250 de tineri au fost propuși de PNL Iași pentru listele Consiliului Județean Iași, dar și ale Consiliilor Locale din județul Iași.

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro , cod mandatar financiar 21200012

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.