Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cântând în ploaie, au invins Chiajna

GALERIE
cristea-iasi-concordia
  • cristea-iasi-concordia
- +

 CSM Poli Iaşi – Concordia 3-1 (2-0), în prima etapă a play-out-ului. Cristea, cu o dublă şi Golubovic, au fost decisivi. Andrei a marcat în acest an de cinci ori în şase partide, iar Bojan e la al doilea gol în ultimele două meciuri

 
 
 
CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle (’67 - Ciucur), Răuţă, Gheorghe, Ştefănescu (’89 - Panţîru) – Cristea (’79 - Mitic), Golubovic. Antrenor: Eugen Neagoe.
Concordia: Drăghia – Bărboianu, Albu, Dobrosavlevici, D. Popescu – Răsdan (’61 -  Cristescu), R. Costin – Serediuc (’70 - Grădinaru), Herea, Ciobanu (’37 - V. Alexandru) – Răducanu. Antrenor: Dan Alexa.
Cartonaşe galbene: Ştefănescu (’63), Răuţă (’82), Frăsinescu (’84) – Herea (’30),
Arbitri: Cătălin Popa; Bogdan Gheorghe, Vlad Bîrleanu.
 
1-0, min. 12: Cristea a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri;
2-0, min. 33: Golubovic a reluat cu o lovitură de cap centrarea de pe dreapta trimisă de Böle;
2-1, min. 50: Valentin Alexandru, cu o lovitură de cap, de la 6 metri, după centrarea de pe dreapta trimisă de Serediuc;
3-1, min. 54: Cristea, cu o lovitură de cap de la 6 metri, după centrarea trimisă dintr-o lovitură liberă din lateral stânga de Ţigănaşu.
 
Dacă Bacovia scria sâmbătă la Iaşi, creaţia poetului român avea, probabil, o capodoperă în plus, materia plângând mai bine de 24 de ore înaintea startului partidei CSM – Concordia, lacrimile continuând să curgă, din plin, şi în timpul meciului. În ciuda tabloului sumbru, câteva sute de ieşeni s-au încumetat să urce în Copou, pentru a fi alături de echipa lor de suflet. Fotbaliştii de la CSM i-au răsplătit din plin pe fani, silindu-i, prin prestaţia avută, să se întoarcă acasă nu numai uzi, ci şi răguşiţi, după minute bune de scandări ale numelui oraşului şi cântece în ploaie.
Ataşamentul fanilor faţă de echipă a fost răsplătit repede. În minutul 12, Cristea a semnat o nouă super-execuţie din lovitură liberă, după cea pictată în disputa contra CFR Cluj, şi a deschis scorul. Apoi, a ieşit la rampă şi Golubovic, care pare că îşi revine la turaţia dinaintea perioadei FCSB, sârbul ducând scorul la 2-0 după o execuţie frumoasă. Concordia, care avusese câteva minute bune în startul meciului, s-a trezit cu adevărat abia pe finalul primului act, însă Frăsinescu a fost salvator la şuturile lui Serediuc (’36) şi Alexandru (’41), la faze în care Grahovac fusese fie driblat, fie bătut. Ilfovenii au găsit drumul spre gol până la urmă, în minutul 50, la trei minute după ce Böle îl întinsese serios pe Drăghia: Ţigănaşu a fost surprins de o minge lungă, Serediuc semnând centrarea pentru golul lui Alexandru. După doar patru minute, fundaşul stânga al moldovenilor s-a revanşat, centrând bine în faţa porţii, Cristea semnând dubla şi aducând repede liniştea în Copou. La 3-1, jocul a curs lin până pe final, turbulenţele fiind semnate de Ştefănescu (’72 – încercare pe lângă poartă) şi Herea (’85 – şut din lovitură liberă, Grahovac a scăpat mingea în faţă, însă a revenit).
Trăgând linie, victorie justă pentru CSM Politehnica, care s-a simţit perfect în disputele cu echipele ilfovene întâlnite săptămâna trecută (reamintim, lunea trecută Iaşul a trecut cu 1-0, în deplasare, de FC Voluntari), în care a bifat primele succese din 2017.
 
 
Cristea poate ajunge golgeter
^ La tribuna oficială a stat şi fostul conducător al Politehnicii Iaşi, Marius Stan. După ce nu a fost reales primar al Galaţiului, Stan s-a întors în fotbal, fiind acum consilier la Concordia Chiajna. ^ Andrei Cristea a recunoscut la finalul partidei că în vară este liber de contract şi că, până acum, nu a primit vreo oferă de prelungire a contractului cu Iaşul. “Poli a fost mereu prima opţiune a mea. Îmi doresc mult să continuăm lucrurile bune pe care le facem aici. Dacă nu voi primi vreo ofertă însă, voi lua în considerare şi alte variante. Cred că mai pot juca doi ani la nivelul actual din Liga I” a spus atacantul. Cu zece goluri înscrise, Cristea l-a egalat pe Chiţu pe locul III în clasamentul golgeterilor. Înaintea lor se mai află, Llullaku – 16 goluri şi Bud – 11. Llullaku nu mai joacă în Liga I, iar faţă de Bud şi Chiţu, Andrei are avantajul că joacă mai multe meciuri. Andrei Cristea a mai fost odată golgeter, în 2010, când juca la Dinamo ^ Gazdele au cerut penalty în minutul 23, când şutul lui Mihalache a fost respins de Răsdan, arbitrul lăsând jocul să continue.^ În minutul 29, Golubovic şi-a schimbat ghetele. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Caparco, Voicu, Ciucă şi Bădic. ^ Marcatorul oaspeţilor, Valentin Alexandru, care a mai înscris două goluri în poarta CSM, în Copou, când juca la Pandurii, chiar la debutul în Liga I, a recunoscut că în iarnă a tratat cu Iaşul, însă nu a vrut să spună de ce mutarea nu s-a concretizat. Singurele goluri ale ex-gorjeanului în Liga I, au fost marcate împotriva echipei ieşene.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “A fost o victorie importantă şi meritată, în opinia mea, după aspectul jocului. Felicit jucătorii pentru efortul făcut pe un teren foarte greu. Mă bucur şi că am înscris de trei ori. Au făcut-o Cristea şi Golubovic, doi jucători valoroşi, inteligenţi, experimentaţi, care cred că vor înscrie multe goluri, chiar dacă uneori vom juca în sistemul cu un singur atacant. Am fost un pic supărat pentru că am luat uşor golul, la o fază simplă, însă ne-am revenit repede. Chiar mai puteam să înscriem după golul trei”.
Dan Alexa: “Am început bine, însă am luat apoi două goluri de la Cristea şi Golubovic,  unul dintre cele mai bune cupluri de atacanţi din ţară. Am ratat apoi câteva ocazii, am revenit la 2-1, însă am luat golul trei repede. Filosofia mea este să promovez jucători tineri, nu mă voi abate de la ea. Orice echipă are emoţii legate de retrogradare. E un campionat dur. La noi este bine că avem stabilitate financiară, ne vom lupta să evităm retrogradarea”
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri