UPDATE: Capăt de drum sau o nouă amânare? RĂSPUNS: Sfânta amânare.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

UPDATE: Capăt de drum sau o nouă amânare? RĂSPUNS: Sfânta amânare.

GALERIE
ambrosie
  • ambrosie
- +

Ambrosie, Antohi, Apostol, Melinte şi Ursu ar urma să parafeze divorţul de Poli * Deznodământul s-a amânat pentru ziua de luni. Vom reveni cu amănunte.

 

Astăzi, la ora 10:00, este prevăzut startul unei întâlniri a membrilor Adunării Generale a membrilor asociaţi ai Asociaţiei CSM Politehnica Iaşi. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează două puncte. Primul este retragerea din Adunarea Generală şi din Consiliul Director a tuturor membrilor asociaţi, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu. Cele cinci persoane amintite alcătuiesc şi CD. Al doilea punct pe ordinea de zi este acordarea dreptului de semnătură secretarului general al clubului, Ovidiu Postolache, care va reprezenta clubul la FRF sau “oriunde necesită documente emise” de Poli. Asociaţii pot vota personal sau prin mandatar. În cazul în care nu se vor îndeplini condiţiile referitoare la cvorum, şedinţa se va derula luni, cu aceeaşi ordine de zi.

Reamintim, plecarea celor cinci a fost cerută cu insistenţă în ultima perioadă, atât de ultraşi, cât şi de mulţi consilieri locali, care au criticat dur prestaţia capilor clubului. Mulţi dintre consilieri au condiţionat chiar deblocarea finanţării echipei de la bugetul local de părăsirea clubului de către cei cinci asociaţi, susţinuţi de primarul Iaşului, Mihai Chirica. De altfel, până luni, când a apărut anunţul că şefii actuali vor pleca şi s-au alocat 6,75 milioane lei de la Consiliul Local către Poli, două proiecte de susţinere a clubului de către municipalitate, propuse în acest an, nu au trecut.

Având rol decorativ în mandatul fostului primar, Gheorghe Nichita, Ambrosie, Apostol, Ursu, Antohi şi Melinte, ulimii doi cooptaţi pe parcurs, şi nu de la înfiinţareaîn 2010, au început să aibă un cuvânt de spus după ce Florin Prunea, intrat în conflict cu Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv. Acest lucru s-a întâmplat în vara lui 2017, când fostul portar a fost concediat cu câteva săptămâni înainte de expirarea contractului, ceea ce a dus la pierderea unei consistente sume de bani de către Poli. În locul lui Prunea a fost numit preşedinte executiv Adrian Ambrosie, care a ocupat postul până în februarie 2020. După plecarea lui Prunea, Ambrosie şi Antohi au început să încaseze bani de la Poli, aşa cum încasa Ursu, care era şi vicepreşedinte executiv. Apostol şi Melinte - ultimul, cu o prezenţă discretă în permanenţă - au rămas singurii care nu au încasat bani de la Poli, în timp ce Ambrosie a avut cele mai mari venituri: fel de fel de prime, una şi de 10 000 de euro, şi un salariu lunar net de 3 000 de euro încă din startul mandatului de preşedinte. Antohi şi Ursu au primit, în anumite perioade, şi retribuţii nete de 1 500 de euro pe lună, plus alte beneficii.

Din februarie anul trecut, conducerea clubului a fost preluată de Ciprian Paraschiv, în timp ce Ambrosie a trecut manager, funcţie în care a avut un salariu lunar de peste 32 000 de lei. Agreat la început de primarul Mihai Chirica, Paraschiv a tăiat mai întâi salariul lui Antohi şi l-a diminuat pe cel al lui Ursu. Apoi, la cererea lui Paraschiv, şi Ambrosie a renunţat la funcţia retribuită. Asta însă după ce în contractul de încheiere a contractului de muncă al lui Adrian Ambrosie a fost stipulată o clauză care i-a dat dreptul să încaseze circa 100 000 de lei, bani pe care i-a primit ulterior.

CD a revenit la butoane la începutul lunii martie, când Paraschiv, căzut în dizgraţia lui Chirica, a devenit element de décor. Consiliul Director l-a adus pe Nicolo Napoli antrenor şi a gestionat ultima parte a sezonului la finalul căruia echipa, măcinată de gafe şi scandaluri, a retrogradat.

S-a încheiat astfel un ciclu de patru ani în care fotbalul ieşean a fost în centrul unor numeroase controverse şi a regresat permanent. După norocoasa calificare în play-off, din sezonul 20-17-2018 (Poli, care nu ocupase locul VI niciodată pe parcursul sezonului, a urcat pe poziţia amintită în ultima rundă, după un meci pierdut acasă!), a urmat o cădere accentuată: un play-off decepţionant în 2018, cu o singură victorie în zece partide, ratarea tuturor celor patru obiective anunţate pe parcursul sezonului următor (cupele europene, calificarea în play-off, câştigarea play-out-ului, locul IX), salvarea de la retrogradare din vara trecută obţinută prin birouri şi ruşinoasa clasare pe ultimul loc din acest an.

Conform unor surse, în locul celor cinci asociaţi ar putea apărea nume agreate de Mihai Chirica, precum Cezar Honceriu (preparator fizic) ori Ilie Gheorghică (director LPS Iaşi). În cărţi se află şi legenda fotbalului ieşean, Vasile Simionaş, ori arbitrul de futsal Vlad Ciobanu. După clarificarea componenţei Adunării Generale şi Consiliului Director, se va trece la numirea executivului şi a conducerii tehnice, care vor avea sarcina de a construi o echipă care mai are sub contract doar cinci jucători. Foarte probabil, clarificări totale vor apărea abia săptămâna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.