Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Captivi la locul de muncă. Dramele prin care trec salariaţii ieşeni!

Aalariaţii reclamă mai ales neplata drepturilor salariale şi mai puţin condţiile proaste de muncă

GALERIE
forja conditii munca
  • forja conditii munca
- +

Salariaţii ieşeni se plâng inspectorilor de muncă doar când şefii îi ard la buzunar, dar nu şi de condiţiile improprii de la serviciu, care de cele mai multe ori le pot pune în pericol sănătatea. 

În primele şase luni din 2017, cele mai numeroase nereguli semnalate de angajaţi, prin petiţii adresate Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), se referă la neplata drepturilor salariale de către angajatori. La polul opus, sunt petiţiile privind orele suplimentare de muncă sau cele în care se reclamă lipsa echipamentelor de protecţie.

Munceşte în mediu toxic fără să primescă nici un spor

Există însă angajaţi care ar putea oricând să facă petiţie pentru fiecare categorie în parte, deoarece muncesc în condiţii speciale, au salariul mic şi muncesc în plus. Unul dintre ieşenii nemulţumiţi de condiţiile grele de la serviciu ne-a povestit o serie de nereguli din cadrul societăţii unde lucrează de peste 10 ani. Menţionăm faptul că nu vom publica numele persoanelor şi nici numele societăţilor, pentru a nu crea prejudicii, persoanele în cauză putându-şi pierde locul de muncă. Unul dintre ieşeni lucrează într-o hală unde cuptoarele ajung să ridice temeperatura la peste 40 grade, iar mediul este toxic.Din considerente economice, se lucrează patru zile pe săptămână, câte zece ore pe zi, iar a cincea zi se dă liber. Ţinând cont de aceste condiţii speciale, salariul ar fi trebuit să fie pe măsură. Însă nu este aşa, afirmă acesta. „Am pe cartea de muncă minimul pe economie, dar în mână primesc 1.100 de lei şi atât. Nu am luat niciodată bonuri de masă, nici nu ştiu cum arată. Locul meu de muncă este un stres imens pentru mine, nu am nici o satisfacţie, nici măcar pe cea materială. Este un sector toxic, ar trebui să avem şi spor pentru noxe, cum au alte societăţi, dar nu avem. Am prieteni la alte vopsitorii, unde salariul porneşte de la 1.800 de lei. La noi nu există nicio diferenţă între sectorul toxic şi restul. Sunt frustrat de faptul că muncim foarte mult, ni se cere mult, facem producţia lună de lună, dar ni se spune mereu că nu s-au făcut banii de salarii”, povesteşte ieşeanul. Spune că oboseala se adună în aceste condiţii şi că locul de muncă este o adevărată saună, unde îşi pune şi sănătatea în pericol, pentru cei 1.000 de lei pe care îi primeşte lunar. Mărturiseşte  că nu vrea decât un şef care să respecte angajaţii.

Donează 2% în contul ONG-urilor patronilor

Un alt ieşean angajat cu carte de muncă, în condiţii similare, povesteşte faptul că banii nu-i ajung nici să-şi plătească întreţinerea şi factura la E.ON. Nici el nu vede bonuri de masă şi lucrează peste program zilnic. Pe lângă căldură şi aerul toxic, trebuie să mai suporte şi zgomotul de dimineaţă până la ora 5, când iese de la muncă. Zgomotul de la instalaţii şi motoare, unde nu se mai înţelege om cu om. „Acolo ne sacrificăm, vreau o schimbare radicală în viaţa mea, nu este un loc de muncă unde să te duci cu zâmbetul pe buze, în care să fii mulţumit. Majoritatea colegilor mei sunt aproape de pensionare şi nu se plâng decât pe la colţuri. Se tem că dacă comentează îi dă afară şi nu-i mai angajează nimeni. Şi stau aşa. Unde lucrez eu nu pot purta echipament, salopetă, că mă coc de viu. Nici mască nu pot că nu mai pot respira. Deci nu ai cum să foloseşti echipamentele de protecţie, pentru că nu sunt condiţii de muncă  proprii. Căldura nu are pe unde ieşi, rămâne în hală. Când se face marţi, sunt epuizat deja”, povesteşte bărbatul. Alte plângeri făcute fac referire şi la faptul că, la locul de muncă nu există asistenţă medicală. Există firme şi societăţi cu mulţi angajaţi, unde cabinetul medical există doar ca simplu decor. Prin multe dintre ele, de ani de zile nu s-a mai perindat nici un medic ori asistentă. Există angajaţi care se plâng şi de abuzuri atunci când vine vorba de cei 2% din impozit, bani pe care de regulă fiecare îi direcţionează spre domenii ce vizează sănătatea, educaţia sau ONG-uri umanitare. La Iaşi există patroni care obligă toţi angajaţii să doneze cei 2% pentru entităţi care se află în subordinea lor.

Ce spun reprezentanţii ITM

„Întradevăr, privind statistica petiţiilor înregistrate la ITM Iaşi în primele şase luni din 2017, şi nu numai în această perioadă de timp ci din totdeauna, observăm că numărul petiţiilor ce au ca obiect condiţiile de muncă, echipamentele de muncă, echipamentul individual de protecţie, accidentele de muncă suferite de către angajati este mult mai mic decât numărul petiţiilor privind relaţiile de muncă, în care sunt reclamate aspecte privind neplata drepturilor salariale, a orelor suplimentare, neplata şi/sau neacordarea concediului de odihnă, chiar şi «munca la negru». Punem acest aspect pe faptul că, noi, oamenii, dăm o mult mai mare importanţă nevoilor noastre imediate, cum ar fi plata salariului, decât nevoilor noastre de a munci într-un mediu corespunzător din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii noastre. Lipsa salariului din «buzunarul salopetei» o observăm imediat şi nu băgăm de seamă că de fapt nici nu avem «salopeta» corespunzătoare unui echipament individual de protecţie. Dacă angajatorul nu ne plăteşte orele suplimentare ne sesizăm imediat, şi nu ne dăm seama că numărul mare de ore suplimentare efectuate ne pune în pericol, mai devreme sau mai târziu, sănătatea noastră. Sesizăm întotdeauna neplata concediului de odihnă, din cauza lipsei de bani şi nu din cauza lipsei de odihnă atât de necesară refacerii puterii noastre de muncă şi chiar a integrităţii noastre fizice şi mentale. Regretăm faptul că angajaţii şi/sau oricare altă persoană ne sesizează mai mult aceste aspecte legate de relaţiile lor de munca cu angajatorul şi nu problemele legate de modul în care muncesc, dacă sunt sau nu protejate, prin măsuri legale, securitatea şi sănătatea lor la locul de muncă, dar comunicăm tuturor petenţilor care ne sesizează că, indiferent de motivaţia şi conţinutul petiţiei lor, inspectorii de muncă caută întotdeauna să le rezolve problemele şi să se ajungă astfel la impunerea respectării tuturor prevederilor legale din domeniul legislaţiei muncii”, a comentat inspectorul-şef adjunct George Tanasievici, purtătorul de cuvânt ITM. (Paula TROFIN, Diego CIOBOTARU) 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri