anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Caracteristici ale micro-generației „Xennial” și cum se deosebește de „mileniali”

GALERIE
xennials
 • xennials
- +

Dacă sunteți născuți între ani 1977 și 1985, faceți parte oficial din generația pe care englezii o numesc „Xennial”.

„Xennial” este o micro-generație care se încalecă peste Generația X (1965-1980) și „Mileniali” (1981-1996), potrivit Centrului de Cercetare Pew. Mai jos găsiți cele șase caracteristici principale care-i deosebesc pe „xenniali” de frații mai mici - „milenialii”:

 • „Xennialii” lucrau deja atunci când a venit criza din 2008. Mulți „mileniali”, în schimb, de abia terminau facultatea sau își căutau locuri de muncă. Unele studii arată că, cel puțin în SUA, „xennialii” au fost cei mai afectați de criză - aveau datorii de studiu din facultate, și-au pierdut locurile de muncă etc.;

 • „Xenniali” au trecut prin copilărie și adolescență fără să cunoască fenomenul social media - includem aici Myspace, Hi5 și Facebook. Cei mai mulți dintre „mileniali” aveau însă conturi de Myspace și Facebook înainte să intre la facultate;

 • La 11 septembrie 2001, când au avut loc atacurile teroriste care au pus la pământ Turnurile Gemene din New York, „xennialii” erau adolescenți sau aveau în jur de 20 de ani. „Milenialii” erau mult mai tineri și și-au trăit adolescența fiind mult mai naivi;

 • „Xennialii” nu au avut mobile până la vârsta de 20 de ani. În copilărie au folosit telefoanele publice. În schimb, unii „mileniali” au primit mobile în copilărie sau adolescență;

 • Per total, părinții „xennialilor” au fost mai relaxați decât cei ai „milenialilor”, care au transformat în obsesie dorința de reușită a copiilor;

 • „Xennialii” nu sunt pesimiști prin definiție, însă nu sunt la fel de optimiști și siguri pe ei ca „milenialii”. Un studiu din 2016 a scos la iveală că „milenialii” au fost mult mai optimiști cu privire la viitor decât generațiile anterioare.

digi24.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.