Caravana Metropolis: Şase zile şi tot atâtea pelicule premiate, în aer liber, la Palas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Caravana Metropolis: Şase zile şi tot atâtea pelicule premiate, în aer liber, la Palas

GALERIE
caravana metropolis
  • caravana metropolis
- +

Ieşenii sunt aşteptaţi în perioada 24-29 iunie la o proiecţie de filme la Palas Mall, eveniment ce va avea loc cu ocazia Caravanei Metropolis, care va poposi în următoarea săptămână la Iaşi.

Biletul costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi, în baza carnetului de studii vizat la zi. Cei care doresc să-şi facă abonament pentru toată perioada trebuie să ştie că pentru cele şase zile vor plăti în jumătate, doar 30 de lei costă abonamentul pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi şi studenţi. Dacă doriţi abonament doar pentru trei zile, preţul va fi de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi şi studenţi.

În prezent mai sunt 492 de locuri rămase, iar rezervările biletelor se fac prin intermediul unui formular pe care trebuie să-l completaţi pe site-ul http://www.caravana.metropolisfilm.ro, la categoria „Rezervă”. Cu confirmarea printată a rezervării, ieşenii trebuie să se prezinte la Palas pentru a-şi ridica biletul între orele 13-20.

Astfel, pe data de 24 iunie, începând cu ora 21.30 va fi proiecţia pe ecran mare a filmului „Selfie”, în regia Cristinei Iacob. În această comedie joacă Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc şi Alexandru Călin. Filmul spune povestea a trei fete absolvente de liceu care în loc să stea acasă să înveţe pentru Bac pleacă la mare să se distreze şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana decid să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.

În a doua zi de caravană, pe 25 iunie, începând cu ora 21.30 va rula drama „Her” („Ea”), în regia lui Spike Jonze. Din distribuţie fac parte actorii Scarlett Johansson şi Joaquin Phoenix. Acţiunea se petrece la Los Angeles, cândva în viitor. “Ea” ni-l prezintă pe Theodore, un bărbat complex şi sufletist, care îşi câştigă existenţa scriind scrisori personale pentru alţi oameni. Cu inima frântă după un lung mariaj eşuat, el începe să fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care răspunde la comenzi vocale şi promite a fi extrem de intuitiv, devenind un fel de entitate de sine stătătoare. Filmul a obţinut trei premii importante, Globul de aur pentru cel mai bun scenariu, Oscarul pentru scenariu original în 2014, iar anul trecut a participat la competiţia Festivalului de Film de la Cannes.

Un thriller, două comedii savuroase şi un film de Oscar

  În cea de-a treia zi de proiecţie, pe 26 iunie, tot de la 21.30, ieşenii vor putea urmări filmul „Borgman”, în regia lui Alex Van Warderdam. În acest thriller joacă actorii Jan Bijvoet, Hadewych Minis şi Jeroen Perceval. „Borgman” este o fabulă sumbră, al cărei protagonist este personajul omonim. Este doar un vis, un demon, sau întruchiparea fizică a fricilor noastre? În orice caz, este o prezenţă sinistră pe străzile unei suburbii, un accident în peisaj care năruie faţada normalităţii din jurul unui cuplu cu trei copii, un cuplu arogant şi plin de sine. Acest film a obţinut două premii în cadrul Festivalului de Film de la Cannes şi alte două în competiţia Festivalului de film de la Sarajevo, ambele în 2013.

Pe 27 iunie, începând cu ora 21.30 va avea loc proiecţia filmului „La cage Doree” („Colivia aurită”), în regia lui Ruben Alves. În această comedie joacă actorii Rita Blanco, Joaquim de Almeida şi Roland Giraud. Povestea este a Mariei şi a lui Jose Ribeiro care trăiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranţi sunt atât de apreciaţi de prietenii şi de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiţii, nimeni nu vrea să îi lase să plece. O comedie comunitară despre condiţia imigranţilor, povestită într-un mod original şi amuzant. Acesta a obţinut Premiul publicului la European Film Awards.

În penultima zi, pe 28 iunie, veţi putea vedea filmul„The Grand Budapest Hotel”, în regia lui Wes Anderson. În acest film joacă actorii Ralph Fiennes, Edward Norton şi Mathieu Amalric. „The Grand Budapest Hotel” descrie aventurile lui Gustave, un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice care afectează viaţa pe continent. Acest film a obţinut premiul „Ursul de Argint” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

În ultima zi, pe 29 iunie va fi proiecţia filmului „La grande bellezza” („Marea frumuseţe”), în regia lui Paolo Sorrentino. Din distribuţia acestei comedii, care are şi aspecte de dramă, fac parte actorii Toni Servillo, Carlo Verdone şi Sabrina Ferilli. Filmul prezintă povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneţii, Jep Gambardella, care rememorează tinereţea lui plină cândva de pasiuni, atunci când priveşte oraşul Roma ca un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, chiar şi delincvenţi. Acesta a obţinut patru premii în ultimii doi ani. În 2013, Oscarul european pentru Cel mai bun film şi a participat la competiţia Festivalului de film de la Cannes, iar anul acesta, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin şi Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.